‘Röntgenciler kara çalmak için olmadık tezgah peşinde‘

Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak paralel yapının internette yayınladığı ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı.

‘Röntgenciler kara çalmak için olmadık tezgah peşinde‘

Sancak, ses kayıtlarının röntgencilik olduğunu belirterek, kendisine kara çalınmak istendiğini söyledi.  Röntgencilerin kara çalmak için olmadık tezgah peşine düştüğünü ifade eten Sancak, ses kayıtlarını çarpıtarak haber yapan yayın kuruluşları ile ilgili de suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Paralel yapının 17 Aralık tezgahından sonra internete servis edilen ses kayıtları ile başlattığı kara propaganda kapsamında asılsız iddialarda bulunanlara Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’tan yanıt geldi. Sancak ses kayıtlarını çarpıtarak haber yapan yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek şu açıklamayı yaptı:

SAKLI GİZLİ HİÇBİRŞEYİM YOK

“Bu röntgenciler boş durmuyorlar. Herkese kara çalmak için  olmadık tezgahlar peşindeler. Hayasızca bir şekilde 2 arkadaşımla yaptığım bir sohbeti bir özel görüşmeyi dinlemişler. Bir biçimde bunu da kara çalmakta kullanmaya çalışıyorlar. Konumum belli, beni bütün toplum biliyor. Neyi ne için yaptığımı herkes biliyor.  Saklı gizli hiçbir şeyim yok. Kendi emeklerimle biriktirdiğim bir maddi varlığı ülkenin idealleri ve geleceği için harcamayı karar verdiğimi kaç zamandır söylüyordum. Yazılı ve görsel medyaya sayfa sayfa saatlerce süren demeçlerim oldu. Medya grubunu satın aldığım zaman da bu aleni ve açıktı. Çok şeffaf bir şekilde eski sahibinden gönül rızasıyla el sıkışarak ve paramı ödeyerek aldım. İdeallerim için tamamen  basın yayın ilkelerine sadık kalarak bir yayın çizgisi izliyoruz. Dolayısıyla bu kara çalmalar boşadır. Burada zaten hedeflenen ben değilim benim tanıdığım benim mensubu olduğum ve savunduğum prensip ve ilkelerdir. Bunlar da yeni Türkiye‘ye dair fikirler ve ideallerdir. Bu yeni Türkiye fikir ve ideallerinin bir parçayı olmaya çalıştığım için belli ki haramizadelerin arkasındaki güçleri rahatsız ediyor ve kara çalmaya çalışıyorlar.

Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunların da zaten çok kısa bir ömürleri kaldı. Bunlar eski Türkiye’nin posalarıdır. Yeni Türkiye bu posalardan kurtularak geleceği doğru akacak ve bu güçleri ve arkasındaki uluslararası şer odaklarını da altedecektir. Ben bu inançtayım. Onun için kendi sesimi dinlemekten mutlu oldum.”

AKŞAM İNTERNET SİTESİ