Rüveyda Öksüz merak edilenlerini anlattı

Türkiye’nin tescilli güzellerinden biri Rüveyda Öksüz... Güzelliği dışında, oyunculuk konusundaki yeteneği ve başarısı da dikkat çekiyor. Şimdilerde ‘Cesur Yürek’ dizisinin avukat Berrin’i olarak ekranlarda...

Rüveyda Öksüz merak edilenlerini anlattı
Rüveyda Öksüz'ün Akşam'da yayınlanan röportajı...

- ‘Cesur Yürek’ dizisine nasıl dahil oldunuz?


Daha önce iki projede başrol olarak yer aldım. Cesur Yürek’ten önce ‘Sen Benimsin’ dizisinde beraber çalıştığım, çok sevdiğim hocam, yönetmenimiz Kudret Sabancı’nın da olduğu, ekibinden, senaryosuna kadar çok inandığım bu proje teklifi önümüze geldiğinde, hiç düşünmeden, seve seve kabul ettim.

- Canlandırdığınız Berrin nasıl bir karakter?

Berrin çok idealist bir karakter. Aynı zamanda merhametli ve gözü kara. Zamanında babasının mesleğinden dolayı yaşadığı zorluklara göğüs germiş ve bu zorluklarla baş etmesini iyi öğrenmiş, inandığı dava uğruna elinden gelen her şeyi yapacak biri.

KESKİN SINIRLARIM YOK

- Onur Tuna’nın canlandırdığı Ömer ile Berrin’in nasıl bir hikayesi olacak?

Aslında ben ikisini de birbirlerine karakter olarak çok benzetiyorum. Şartlar ne olursa olsun her zaman haklının yanındalar ve bu duruşları ikisini de birbirine yakınlaştırıyor. Bunları yapma yöntemleri farklı olduğu için aralarında devamlı bir çatışma var. Ama bunun altındaki en büyük duygu iki karakterin birbirlerine duydukları aşk.

- Berrin, idealist ve cesur bir avukat. Peki siz hayatta idealist biri misiniz?

İdealistlik konusunda Berrin kadar keskin sınırlarım olduğunu söyleyemem ama inandığım şeylerden de kolay kolay vazgeçmem.

- Kendinizde en çok eleştirdiğiniz yönünüz nedir? Eleştirilere açık mısınız?

Kendimi eleştirdiğim yönlerim normal olarak herkes gibi var ama ağır basan sanırım biraz inatçı oluşumdur. Ayrıca insanın kendisini eleştirmesi ve eleştiriye açık olması gelişim için oldukça önemli. Bu, başka açılardan, tüm oluşumları görebilme anlamında faydalı olabiliyor. İnsanlar güzelliği, yetenekleri, başarıyı ya da yaptığınız her şeyi eleştirebilirler, eleştirmelidirler zaten ama beni ilgilendiren sadece iyi bir insan olmak.

TOPLUMSAL OLAYLARA DUYARLIYIM

-Bugüne kadar hayatınızda verdiğiniz en cesur karar neydi?


Küçüklüğümden beri hep hayalini kurduğum Miss Turkey yarışmasına dahil olma sürecimi aslında gerçekten aldığım en cesur kararım olarak görüyorum. Bu cesaretim karşılığında Türkiye güzeli olmak ve devamında da güzel ülkemi temsil etmek büyük bir ödül oldu.

- Dizinin politik bir yanı da var. Politikayla ilgili misiniz?

Yaşadığım ülkenin şartlarından doğan gündemi tabii ki takip ediyorum ama politikayla çok iç içe olduğumu söyleyemem. Ancak toplumsal olaylara fazlasıyla duyarlıyım. Faydalı olabileceğim her konuda öngörülerimi ve fikrimi paylaşmayı bir şeyler üretmeyi uygun görüyorum.

- İlk bölümler yayımlandığında neler hissettiniz? Çevrenizden aldığınız tepkiler ne yöndeydi?

Böyle bir projede yer almak beni başından beri çok heyecanlandırmıştı. İşime çok özen gösteriyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. İlk bölümdeki heyecanım hâlâ devam ediyor o yüzden. Bu heyecanım da hiçbir zaman, hiçbir işimde bitmesin istiyorum. Özel hayatımda ve iş hayatımda çevremden aldığım tepkiler çok önemli. Dizinin ilk bölümünden sonra ağırlıklı olarak olumlu geri dönüşler aldım. Bu da beni en çok mutlu eden şeydi.

ADRENALİNİ SEVİYORUM

- Bir sinema filminde oynamayı düşünüyor musunuz? Nasıl karakterler sizi heyecanlandırır?


Bir sinema filminde oynamayı her oyuncu gibi ben de çok isterim. Senaryosuna ve ekibine güvendiğim bir projede tabii. Karakterlerin izleyiciye ilham veren idol olabilecek kadar güçlü olması önemli. Pozitif anlamda büyük etkiler bırakabilecek boyutta olması beni çok heyecanlandırır.

- Ünlü bir karakteri canlandıracak olsanız, kimi canlandırmak isterdiniz?

Adrenalini ve adrenalini yüksek filmleri izlemeyi çok seviyorum. Aksiyonu yüksek bir projede yer almayı çok isterdim. Örneğin 'Kill Bill' filmindeki Uma Thurman’ın canlandırdığı karakter...

Sinema büyük bir güç

- Türkiye güzelliğinden başrol oyunculuğuna... Bundan sonraki hedefiniz nedir?


Gelecekte tüm imkanları zorlayıp, fayda sağlayacağına inandığım senaryolar yazmak ve insanların karşısına ana fikri, iyiliğin yayılması olan konularla çıkmak istiyorum. Çünkü sinema büyük bir algı büyük bir güç. Bu hedefim beni her zaman heyecanlandırıyor ve yüksek motivasyon sağlıyor.
Konular Röportaj