Sabah yazarından Nagehan Alçı'ya olay sözler

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Acemoğlu'nun ismini piyasaya sürmesinden dolayı Nagehan Alçı'ya eleştirilerine devam etti ve "kullanışlı" dedi.

Sabah yazarından Nagehan Alçı'ya olay sözler
MedyaRadar'ın haberine göre Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Daha önce, yeni kabinede ekonominin başına ünlü iktisatçı Daron Acemoğlu'nun getirileceğini iddia eden Nagehan Alçı, bugün köşesinden Berat Albayrak'a övgüler yağdırdı. Bununla birlikte, Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Acemoğlu'nun ismini piyasaya sürmesinden dolayı Nagehan Alçı'ya eleştirilerine devam etti ve "kullanışlı" dedi.

Nagehan Alçı "Bir serbest piyasa iktisatçısı olarak Berat Albayrak" başlıklı köşesine bugün şöyle başladı:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak’ın gelmesinden sonra özellikle Batı medyasında ve genel olarak da dış piyasalarda son derece yanlış bir algı pompalanmaya başlandı. Sanki Albayrak piyasa ekonomisi ile sermayedarların düşmanı olan devletçi ve planlamacı bir iktisadi anlayışa sahip gibi bir imaj çiziliyor. Halbuki bu, tamamen yanlış…"

SABAH YAZARINDAN ALÇI'YA: "KULLANIŞLI GAZETECİ"

Sabah Gazetesi yazarı Güngör, isim vermeden Nagehan Alçı'yı eleştirdiği köşesinden satırlar ise şöyle:

"Piyasa, 'kullanışlı (!)' gazeteciler üzerinden basına sızdırdığı dayatma isimler kabinede yer bulmayınca algı operasyonuna başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin patronluğuna onların beklediği isimlerin yerine Berat Albayrak'ı getirmesi belli ki 'şok' etkisi yaratmış (...)

(...) Bildiğim kadarıyla, 24 Haziran seçimleri öncesinde 'Erdoğan gitsin' diye Arabistan ve Avrupalılar'ın oluşturduğu yüklü miktarda bir fon var. O dönemde, bu paralar yerli işbirlikçiler üzerinden sisteme sokulup çıkarıldı. Borsa ve dövizle oynandı. Olan küçük yatırımcıya oldu tabii... Amaçları, ekonomi üzerinden sandığı etkilemekti. (...)"


DİLEK GÜNGÖR'ÜN SABAH'TA YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ!..