Sabancı kardeşlerden bir garip 'SA'tış!..

Hacı, Hakan ve Kerim Sabancı, New York’taki evlerini 3 milyon 425 bin dolara sattı. İlginç olan ise alıcının Britanya Virjin Adaları’ndaki ‘offshore’ bir şirket olarak görünmesi...

Sabancı kardeşlerden bir garip 'SA'tış!..
Takvim Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki birçok yerde gayrimenkulleri bulunan Sabancı Ailesi'nin 2015 yılında ilginç bir satışa imza attığı ortaya çıktı. Arzu ile Ömer Sabancı'nın oğulları Hacı, Hakan ve Kerim'in sahibi olarak görünen ABD'deki bir lüks daire 2015 yılında satıldı. New York'un en gözde bölgesinde bulunan Beşinci Cadde'deki Olympic Tower'da bulunan 1 yatak odalı rezidans daire, o dönem 3 milyon 425 bin dolara el değiştirdi.

ŞAŞIRTAN ADRES BİLGİSİ!

Bugünün kuruyla yaklaşık 18 milyon 600 bin liraya denk gelen New York'taki daireyi alan ise şahıs değil şirketti. New York Belediyesi'nin onayının bulunduğu resmi satış belgesine göre; Hacı Sabancı, daireyi 'Hayat Re. Limited Şirketi'ne sattı. İkametgah adresi İstanbul Kandilli Vaniköy olan Hacı Sabancı, yine resmi belgeye göre satış işlemi sırasında sadece dosya ücreti olarak 100 dolar ödedi. İşin ilginç yanı ise Sabancı'dan lüks evi alan 'Hayat Re. Limited Şirketi'nin görünen ve kayıtlı hiçbir faaliyetinin olmamasıydı. Satış belgesinde şirketin belirtilen adresi ise Karayipler'de bulunan ve Birleşik Krallık'a bağlı adalar topluluğu olan Britanya Virjin Adaları'ydı. Alıcı firmanın adresi araştırıldığında ise 'Hayat Re'nin adresinin bir offshore şirkete ait olduğu ortaya çıktı.

DAHA AZ VERGİ İÇİN...

Bu arada özellikle Amerikan firmaları, daha az vergi ödemek için Seyşeller, Virjin Adaları ve Panama gibi verginin hiç olmadığı ülkelerde şirketler kuruyor. Hatta uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, geçtiğimiz yıl ABD'nin en büyük 50 şirketinin daha az vergi ödemek için offshore hesaplarında yaklaşık 1,6 trilyon dolar tuttuğunu açıklamıştı. Hacı, Hakan ve Kerim Sabancı'nın da evlerini 'offshore' olarak görünen bir şirkete satma nedeni de merak konusu oldu.

YILDIZLARIN ADRESİ

Hacı, Hakan ve Kerim Sabancı'nın lüks rezidanslarını sattığı Olympic Tower'da oturanlar arasında Gucci Ailesi, Nicolas Cage ve birçok NBA yıldızı gibi dünyaca ünlü starlar var.