Saç dökülmesinin sebepleri

Sadece erkeklerde değil, kadınlarda da saç dökülmesi görülüyor...

Saç dökülmesinin sebepleri
Akşam'da yer alan habere göre saç neden dökülür, bir hastalığın habercisi olabilir mi? Serkan Aydın anlattı.

Stres ve depresyon  

"Saç dökülmesinin sebebi genetik ve hormonal ya da bakım yapmamak, yanlış bakım yapmak ya da doğru şampuan kullanmamak olabilir. Saç dökülmesi birden fazla hastalığın da habercisi olabilir. Stres, depresyon, anemi, tiroit hastalığını sayabiliriz. Saçların sıkı bir şekilde atkuyruğu yapılması da saç dökülmesine yol açar.  

Saçlarınızı her gün yıkamayın. 3 gün yıkamanız yeterli olacaktır. Çünkü saçları sık yıkamak derideki koruyucu bakterileri yok ederek dökülmelere sebep olur. Yıkarken ılık su kullanın. Soğuk veya aşırı sıcak su saç derisine ve saçlara zarar verir. Haftada bir kez mutlaka zeytinyağı ya da badem yağı maskesini uygulayın, yağ oranını dengelensin.

DOĞRU BESLENMEK ÖNEMLİ

Saç dökülmesini önlemek için en etkili tavsiyem tarifini oluşturduğum saç kokteylleri ve saç detoksları. Saçlarımız için en önemli olan vitamin ve diğer içerenler; biotin, folik asit ve demirdir. Bu kapsamda 1 adet şeftali (demir içerir), 1 adet domates (folik asit içerir), 1 avuç ezilmiş bademi blenderda karıştırın. Sonra bu karışımı için. Kalsiyum bakımından zengin yiyecekler tüketmek sağlıklı saçlar için çok gerekli. Düşük yağlı süt ürünleri, balık, pancar, ıspanak, brokoli destekleyicidir. Mercimek, ıspanak, kara ve kırmızı pancar, kuşkonmaz, fasulye, baklagiller ve narenciye folik asiti zengini yiyeceklerdir. Elbette bu listeye balık, tavuk, fasulye, börülce gibi demir içeren gıdaları da eklemeden olmaz."
Konular Kadın / Bakım