Saç ekiminde büyük devrim!..

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, günümüzde ekilen saçın saç ekimi olup olmadığını anlamanın artık imkansız hale geldiğini söyledi.

Saç ekiminde büyük devrim!..
İHA'nın haberine göre kelliğin erkeklerde ciddi bir handikap oluşturduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Saçların dökülmesi genellikle ergenlik döneminden itibaren bazen başlayabilir, bazen de daha ileriki dönemlerde yani 20'li, 30'lu yaşlarda başlayabilir. Genellikle 40'lı yaşlara kadar saç dökülmesi devam eder. Ondan sonra da çok nadiren saçlar dökülür ama bir nedenden dolayı saçların dökülmesi erkek üzerinde çok ciddi olumsuz tesir oluşturur ve özgüvenlerini kaybederler, kendilerini yaşlanmış hissederler. Arkadaşları arasında bazen alay konusu olurlar, bazen başkalarının sözlerinden olumsuz etkilenirler ve alınganlık gösterirler. O nedenden dolayı herhangi bir sebepten dolayı saçları dökülmüş bir erkekte saç ekimi tavsiye edilir” dedi.

EKİLEN SAÇI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Saç ekiminin günümüzde en başarılı tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Akbaş, “Günümüzdeki gelişen teknolojik yöntemlerle, metotların gelişmesiyle, tecrübenin artmasıyla saç ekimlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Saç ekimi, kelliğin tedavisindeki tek başarılı tedavi yöntemidir. Onun dışında diğer yöntemler ancak yardımcı ve destekleyici olabilir. Saç ekimi zor bir uygulama değildir. Günümüzde ağrısız bir şekilde rahat, konforlu bir ortamda, ameliyathane şartlarında rahatlıkla yapılabilir. Sonuçlar oldukça doğaldır. Yıllar önce ekilen bir saçı anlamak çok kolaydı. Çok basit bir şekilde ekim olduğu anlaşılırdı. Gerek planlamanın eksik olması, gerek saç ekimindeki o eksiklik ve deneyim yetersizliği saç ekimlerini belli ediyordu. Günümüzde bu hatalar çok daha iyi bir düzeye gelmiştir. Ekilen bir saçın saç ekimi olup olmadığını anlamak artık imkansız hale gelmiştir. Günümüzde bir insan saç ekimini deneyimli ve başarılı bir ortamda yaptırdığında ekim olduğunu anlamak imkansızdır. Bunun bir güzelliği de ekilen saçların dökülmemesi, normal uzaması, tıraş edilmesi, boyanması çok büyük bir avantajdır. Kel imajının ortadan kaldırılmasında da en başarılı tek tedavi yöntemidir. Saç ekimi ortalama 4 ile 8 saat civarında sürer. Saç ekimi yaptıran kişiler maksimum 1 hafta içersinde normal işlerine dönebilirler” diye konuştu.