Sacit Aslan yazdı: "Bayram Değil Seyran Değil Özkök Fox’u Niye Öptü?"

"...Maksad bu olmayabilir ama sonuçlar ortada. Ne yazdıkları kendi küçük çıkarlarıyla sınırlı halbuki iş uluslararası boyutta, büyük çok büyük."

Sacit Aslan yazdı: "Bayram Değil Seyran Değil Özkök Fox’u Niye Öptü?"

Onun filminde, oyununda oynayarak, buna senaryo yazarak veya bunların  beklentisi içinde olarak kaliteli dizi film eleştirisi yapmak imkansız.

Ancak insanların algılarının diziler üzerinden pervasızca oynandığı şu dünya halinde bırakın ahlaki olmayı bu tür zararsız gibi görünen sözde eleştiriler TEHLİKELİ, açık konuşalım ulusal çıkarlarımız ve güvenlik açısından.

Maksad bu olmayabilir ama sonuçlar ortada. Ne yazdıkları kendi küçük çıkarlarıyla sınırlı halbuki iş uluslararası boyutta, büyük çok büyük.

Elbette devlet aklı farkındadır ama sanki kontrolden çıkmış bir durum var.

Dünyanın güçlü devletlerinin diziler yoluyla etkilediği zayıf olanları esir aldığı bir dönemde onların etkisine girmek, halkın değerlerini yerle bir edecek girişimler ateşle oynamak demektir.

Diziler bu bakımdan önem arz ediyor yoksa çoluk çocuk oyalansınlar iş yapıyoruz diye beis yok, havanda su dövsünler de, iş o kadar basit değil.

İş artık ağır denetim gerektiriyor, işini bilen duruma uyanan seçilmişler tarafından. Senato anlaşılan yanlız meclise değil tv'lere de lazım.

Malum Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

Bu haliyle diziler dünyanın farkında veya değil facialara neden olmaları mukadder.

Köşenden aldığın iki kuruş için sallamak, övgüler düzmek ateşle oynamak demek.

Kısacası önce piyasadan bu zararlı parazitleri temizlemek lazım.

Bir maçta unutmayın hem oyuncu hem hakem olunmaz.

Dünya vasat üstü zekalarla büyük oyunlarda.

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'te çıkan 4 Aralık yazısı Fox’da olanları anlatması bakımından çok önemli bir yazıdır, okunması tavsiye olunur.

Bu yazısında görevinden alınan Fox’un kurucu zekası ailesi var, taciz var, patrondan 40 milyon dolarlık bonusla ayrılan bu üst düzey Fox yöneticisinin parayı alıp doğru Trump ekibine katılması anlatılıyor. Bilgiler Vanity Fair, Bloomberg Business Week, New York Times, Wall Street Journal dergilerinden, senaryo bizzat Özkök’ten diye not düşülmüş.

Oyun büyük kardeşler, bizlerin magazine tekeli ile uğraşacak vakti yok, Selim’miş Cengiz’miş, Necati’imiş artık leblebi çekirdek, teferruat, önce vatan.

Ülkemizin insanlarına güvenelim ama ahlaksızlıklarından dolayı düşünme kapasiteleri sınırlı olanlara değil, büyük düşünenler lazım.

Olay özetle şu: Fox TV mimarı patron Murdock’un vazgeçilmez adamı Ailes malum ekranda sarışın ve büyük göğüs meraklısı, bunara takılmaları da ünlü Gerchen adlı sunucu Ailes’n tacizleri ortaya dökünce öteden beri Ailes’i göndermeyi planlayan Murdock’ın oğullarının ellerine fırsat geçiyor. Fox ismi kadınlara tacizle birlikte anılsın istemeyen patron çocukları fırsattan istifade Ailes’i yollamaya babalarını ikna ediyorlar, ama patron adamına yol verirken 40 milyon dolar, tacize uğradığını iddia eden kadına da 20 milyon dolarla işi tatlıya bağlıyor.

Aile Bey 40 milyon doları alıp doğru Trump'ın yanına gidip seçim stratejilerini planlamada rol alıyor.

Şimdi Ertuğrul Özkök bayram değil seyran değil bu yazıyı niye yazıyor  sorusu ortada. Ne alaka?

Özkök elbette Ailes değil. Ailes Fox’u yarattı, Özkök duruma bakılırsa batırdı, sonra Aydın beyin 2 oğlu yok kızları var, Özkök ne demek istedi acaba ki bu magazin haberlerini öyküleştirdi.

Ayrıca ülkemizde tacize uğrayan kadınlara para dağıtılacak olsa Türkiye bütçesi yetmez, hani öyle kadın başına 20 milyon dolarda değil biner lira verseler bütçe çöker.

Peki Özkök ne demek istedi?

Bayram değil seyran değil Özkök Fox TV’yi niye öptü? Ya da Fox bahane edip başkalarını mı öptü?

Sacit ASLAN