Sacit Aslan yazdı: "Bunlara Kim Dur Diyecek?..."

"Allah'ın izniyle terörle de mücadele edilir yedi düvelle de, ama onurlu bir yaşamın bir saniyelik kaybını onarmak yüzyıllar alır. Yeter bu müptezellik. Biri bunlara ne zaman dur diyecek?..."

Sacit Aslan yazdı: "Bunlara Kim Dur Diyecek?..."

Değersiz, saygınlığını yitirmiş işlerle yas tutmak gibi son derece hassas, saygın bir duyguyu yaşayamazsınız, yaşatamazsınız.

Televizyonlardaki evlenme programlarının böylesi acı günlerde hali ortada.

Ne yapacaklarını bilemez haldeler. Bu çok doğal çünkü toz olmaktan başka yapabilecekleri hiç bir şey yok.

Programda siyahlar giyinince terörü lanetlemiş mi oluyorlar, siyah matem rengi diyelim hadi peki ama siyaha boyayıp programı koca peşinde olmakla matem olmaz.

Göbek attırmak olmaz, peki göbek atmayacaksa ne yapacak?

Süs püs makyaj tamam, mini etekler de tamam ama kendine dair çok acıklı hikayeler anlatsın, malum acılı günler ağlarsa, ağlatırsa olur, oldu mu  peki? Olmadı.

Milletin içi yanıyor, endişeli ve üzgün terör bu yahu karşıma geçmiş annesi babası ayrılmış, kutuda büyümüş bana ne, kime ne? Sen bana terör acılarının hikayesini anlatıp bilinçlendireceğine ve ne yapabileceğimi anlatırken direnmeyi, korkmamayı ve bu halde morali yüksek tutmayı  anlatabiliyor musun?

Çöpçatanlık ederken, koca peşinde kurmacalar arasında bu mümkün değil.

Teröre karşı olmak ortak hassasiyetimiz değil mi, ekranlarda yaşanan müptezellikleri ortak değer olarak ve dünyanın bizim standartımızın bu olduğunu düşünmesini kabullenmemiz mümkün değil.

Yani elaleme 'bunlar terörde aslan gibi insanlarını yitirdikten sonra ekranlarda karı-koca peşinde insanları izlemekten zevk alırlar' mı dedirteceğiz?

Hadi elinizde kuşak programları tasarlayacak tasarımcılarınız yok veya kıymet vermiyorsunuz, arşivlerle yayın yapamıyor musunuz?

Yani elinizdeki tek çekiç bu evlilik programları da, öğleden sonraları izleyiciyi çivi niyetine başka türlü çakamıyor musunuz?

Bu durumda Zuhal Topal, Esra Erol, Seda Sayan ne kazanıyorlarsa az, ve asıl medya patronları onlar.

Kafatası sayısı kadar akıl, insan sayısı kadar da kalp, vicdan ve idrak olmayınca...

Toplum acısını yaşamayı bilemiyor ve kimlere teslim gidiyor bu işler.

Allah'ın izniyle terörle de mücadele edilir yedi düvelle de, ama onurlu bir yaşamın bir saniyelik kaybını onarmak yüzyıllar alır. Yeter bu müptezellik.

Biri bunlara ne zaman dur diyecek?...


Sacit ASLAN