Sacit Aslan yazdı: "Ekranda Yalan Sıralamak Suç Değil"

"Yalan için en az iki kişi gerekiyor, yani bir söyleyen birde dinleyen bir kişi en az... Ama bizim ekranlarda bazen biri söylüyor salonda bin kişi dinliyor bir alkış bir alkış, tam bir hıyarcılar gecesine dönüyor iş."

Sacit Aslan yazdı: "Ekranda Yalan Sıralamak Suç Değil"

Yoksa bu kadar mı atılır yahu...

Yalan dolanın bu kadar para getirdiği başka yalan cenneti mi var?

Yakında yarışması yapılsa yeridir.

Bir kere anlı şanlı medya allameleri devamlı kendilerinden bahsedip sallıyorlar, genç nesiller  geçmişlerini nereden bilecek güvencesiyle, Allahtan gençlerin bunları dinlediği yok.

Yalan dolan üzerine akademik konuşmalar yapanlar bile var, dünyada yok bu kadar atan akademisyen... İftihar konumuz.

Hele Magazin Dünyası

Yemin ediyorum, söz veriyorum bunlar yalan söylemeyi bıraktıkları an bende onların gerçeklerini anlatmaya son vereceğim pazarlık budur. Ve en tehlikeli yalancılar doğruyu söylediğine inananlar, kendi inanınca insan kayış iyice kopuyor dinleyenleri de inandırıp alkışlatıyorlar filan.

Üzüntü verici olan bunlar  başta kendilerini sevmiyorlar yalancılar, kendileri hakkında yalan belkide bu yüzden söylüyorlar, olmak istedikleriyle oldukları farklı ve üzülüyorlar 'Ulan ben ne boktan herifim ne boktan bir kadınım ama anlatamam ki, en iyisi kendim hakkında başka şeyler anlatayım' diyorlar.

Ya da 'Ben şimdi nasıl söylerim kafa kopartmam meşhur bir orospuyum, en iyisi ideal anne ayakları' diyorlar içlerinden.

Bu yalanlar durmadan tekrar edilince geri zekalılar inanmayı bırakın sanki oradaymış gibi  doğruluğuna yemin bile eder hale geliyorlar, durum bu.

Maksatlı yalanları söyleyenlere ekmek paraları diyip nerede ise hoş görecek hale geldik yahu, yuh bizlere. Ya da 'Herkes söylüyor, bir o mu fazla' diyoruz artık.

Yalanlar medyasında aslında pasaportsuz gezmemek lazım, giren çıkamıyor.

Yalan için en az iki kişi gerekiyor, yani bir söyleyen birde dinleyen bir kişi en az... Ama bizim ekranlarda bazen biri söylüyor salonda bin kişi dinliyor bir alkış bir alkış, tam bir hıyarcılar gecesine dönüyor iş.

Öyle kolay iş de değil yalan söylemek, bazen Yasemin'e hani yutturur muyum diye ayna karşısında bayağı çalışıp, prova yapıyorum sonra kendi halimi kendim yemeyince vaz geçiyorum o hiç yemez.

Yalancılık kolay vaz geçilecek bir şey de değil ekranlarda herkes neredeyse söylüyor peki nasıl mücadele edeceğiz?

Yalanı yok etmenin tek yolu doğruyu söylemek.

Ve en tuhaf olan yalan, uydurma senaryolarda dizilerde lazımken bizde yok, doğruyu söylemesi gerekenlerde yalan çok.

Sacit ASLAN