Saçlarınızı yaza hazırlayın!

Saçın en büyük düşmanlarından olan ultraviyole, saçların ışıltısını kaybetmesine neden olabiliyor. Bu dönemde saç ve saç derisinin kuvvetlendirilmesi ve yakıcı güneşe hazırlanması gerekiyor.

Saçlarınızı yaza hazırlayın!
Bugün'de yer alan habere göre AB­D’­de saç ve cilt ba­kı­mı­nın ön­cü mar­ka­sı DS La­bo­ra­to­ri­es’­in saç uz­man­la­rı, yaz ay­la­rı ön­ce­sin­de sağ­lık­lı ve can­lı saç­la­ra sa­hip ol­mak için ne­ler ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­nin ana hat­la­rı­nı çiz­di. Ha­vuz ve de­niz mev­si­mi açıl­dı. Do­ğal ol­ma­yan ve ko­ru­yu­cu mad­de­le­rin yo­ğun­luk­la kul­la­nıl­dı­ğı ha­vuz su­la­rı, sa­çın kim­ya­sı­nı da boz­mak­ta, ren­gi­ni aç­mak­ta ve za­rar ver­mek­te. Ha­vu­zun za­rar­lı et­ki­le­rin­den ko­run­mak için saç­la­ra ba­kım ya­pıl­ma­lı. Hem sa­çın sağ­lı­ğı hem de can­lı ren­gi­ni ko­ru­ma­sı gü­ven­ce al­tı­na alı­na­bi­lir.

Şam­pu­an se­çi­mi­ne dik­kat!

Yaz sü­re­cin­de saç­la­rı­nı­zı dış et­ken­le­re kar­şı ko­ru­yan şam­pu­an­lar­dan kul­lan­ma­lı­sı­nız. Saç de­ri­si­ne güç­lü­lük ve can­lı­lık ka­zan­dı­rı­cı, spe­si­fik an­ti-DHT ak­si­yo­nu, an­ti­ok­si­dan ve an­ti­enf­la­ma­tu­var et­ki­le­ri­ne sa­hip şam­pu­an­la­rı ter­cih ede­bi­lir­si­niz.

Yıkama zamanlarını değiştirin

Yaz başında, kullandığınız şampuan ve bakım ürünlerinden daha yüksek oranda fayda görebilmek için saçlarınızı akşam yıkamalısınız. Bu şekilde saçı, güneş ışığı, toz, sıcak hava gibi etkilerden koruyarak daha az elektriklenmesini sağlayabilir ve daha dalgalı, hacimli, parlak ve canlı saçlara kavuşabilirsiniz.

Yaz öncesi saçlarınızı kestirin

Saç telleri uzadıkça kırılma, yıpranma ve matlaşma oranı artar. Saç teli üzerindeki kırılmalar, pullanmalar ve çatallanmalar uçlardan başlayarak en üst noktaya kadar ulaşır. Bunun için saçlarınızı kestirmeli ve saç boyunuzu sağlıklı kısımlara kadar kısaltmalısınız.