Şadan Kalkavan hayatını kaybetti!..

Fenerbahçe eski yöneticisi Şadan Kalkavan vefat etti.

Şadan Kalkavan hayatını kaybetti!..
Fanatik'in haberine göre Fenerbahçe'de yıllarca yöneticilik yapan, eski başkan adayı, başarılı iş adamı ve armatör Şadan Kalkavan'ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği belirtidli.

SacitAslan.com olarak Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Şadan Kalkavan kimdir?


1939 yılında Rize'de doğan Şadan Kalkavan, uzun yıllar Fenerbahçe'de yöneticilik yaptı. 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile girdiği amansız şampiyonluk mücadelesini kazandığı sezon kulübün futbol şube sorumlusuydu.

Ali Şen yönetiminden ayrıldı

Şampiyonluğun ardından başkan Ali Şen'in, başarıda büyük payı olan Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman'ı takımdan göndermesiyle görevinden istifa etti. Daha sonra ise bir sonraki başkan Aziz Yıldırım'ın yönetimine girdi.

Selim Soydan ile değişmez ikili...

Fenerbahçe'nin bir diğer başarılı yöneticisi ve eski futbolcusu Selim Soydan ile birlikte değişmez bir ikili oldu. Futbol şubesini birlikte yönetti. Hatta Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde Soydan'la beraber Fatih Terim'e Fenerbahçe teknik direktörlüğü teklifini iletti.

2009'da başkan adayı

Şadan Kalkavan, Aziz Yıldırım kazandığı 2009 seçiminde ona karşı başkan adayı oldu. Kasım 2013 seçiminde ise yönetiminde yer almasa da, Aziz Yıldırım'ın karşısında Mehmet Ali Aydınlar'a olan desteğini açıkça belirtmişti.
Konular Spor Haberleri