Sağanak yağış İstanbul'u felç etti!

İstanbul'da boğaz çevresinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle, metrekareye 75 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Sağanak yağış İstanbul'u felç etti!
Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul'un bazı kesimlerinde sağanak yağmur şiddetini arttırdı. Sarıyer taraflarında aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika etkili olan yağmur nedeniyle yollar su kapladı. Trafikte seyreden araçlar ilerlemekte güçlük çekerken yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Öğrenci servisinden inen iki kız öğrenci yol kenarından sel halinde akan su nedeniyle kaldırıma geçmekte zorluk yaşadı.  Bazıları otobüs duraklarına sığındı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Sarıyer’de etkili olan sağanak yağışla birlikte su basan iş yerinde mahsur kalan bir kadın boğulmaktan son anda kurtarıldı. Çevredeki vatandaşlar sular altında kalan iş yerinin camlarını kırarak kadını kurtarırken yaşanan can pazarı kameralara yansıdı.

Sağanak yağış İstanbul'u felç etti!

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer’e birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sarıyer Belediyesi ekiplerinin müdahalede yetersiz kaldığı su baskınlarında bir kadın boğulmaktan çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.

ÇÖKEN CADDE OTOMOBİLİ YUTTU

Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış Nuripaşa Caddesi'nin boydan boya çökmesine neden oldu. Adeta ortadan ikiye ayrılan cadde bir otomobili yutarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul'da özellikle Sarıyer civarında, akşam saatlerinde oldukça şiddetli bastıran sağanak yağmur ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur nedeniyle, bir süredir kanalizasyon çalışması devam eden Nuripaşa Caddesi adeta ortadan ikiye ayrıldı. Boydan boya yarılan cadde bir otomobili yutarken, caddenin kısımlarında ise belediye otobüsleri ve bir arazi aracı da mahsur kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ortadan ikiye ayrılan caddede oluşan derin yarıktan akan yağmur suları caddeyi adeta dereye çevirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken, korkunç tabloyu görüp şaşkına dönen vatandaşların çökme yaşanan caddeyi ve caddenin yuttuğu otomobili görüntülemesi dikkat çekti. Vatandaşlar, oluşan yarığın çevresinden yürümeye devam etti.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Nuri Paşa Caddesi üzerinde evi bulunan ve Atletizm Milli Takımı antrenörlerinden biri olan Bayram Pehlivan, evinin önünde oluşan ilginç tablo hakkında konuşurken, "Bu caddede oturuyorum. Yeni geldim. Gördüm, arabamı getiremedim, uzakta bir yere park ettim. Burada üç aydır çalışma var, kanal kapatılmıştı ama asfalt dökülmemişti, cadde bu hale geldi. Bir iki saat öncesine kadar bu cadde kullanılıyordu. Burada büyük bir hata var. Daha önce böyle bir şey görmedim" dedi.

İBB AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon  Merkezi (AKOM) verilerine göre, kentteki sağanakla ilgili, "Yağış, özellikle  boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Yaklaşık 1,5 saatlik  süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir."  açıklamasında bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamada, dün saat 15.00 sıralarında başlayan yağışın, Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul’un kuzey bölgelerini etkisi altına  aldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre, yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda  metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ - 67km/s) hava  sıcaklıklarının da 18°C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar  Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İBB'nin su çekme,  yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir. Yağışla  birlikte alarma geçen İBB İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta,  AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etmiştir."

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, “Rüzgarın yarın (Perşembe) Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına (50-75 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

Fırtınanın 30.09.2017 Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BUGÜN FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.