Sağlık Bakanlığı'ndan flaş soruşturma!

Sağlık Bakanlığı, basit bir kol kırığından yoğun bakımda yaşam mücadelesi verme aşamasına gelen Gamze Uğurlu Urhan’ın durumu ile ilgili soruşturma başlatı. Skandalı raporlar da doğruladı

Sağlık Bakanlığı'ndan flaş soruşturma!
Yeni Asır Gazetesi'nden Hüseyin Kılıç'ın haberine göre Sağlık Bakanlığı, Alanya'da hatalı müdahaleler sonucu basit bir kol kırığından komada yaşam mücadelesi verme aşamasına gelen Diş Hekimi Gamze Uğurlu Urhan'ın durumu ile ilgili soruşturma başlattı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kolunu kaybetmesinin ardından beyin kanaması geçiren talihsiz kadının karşılaştığı hatalar zinciri ve yanlış uygulamalar doktor raporlarına da yansıdı.

İLK HATA ALÇI

Hatalar zinciri, kaza günü ortopedi doktoru C.S. tarafından kolun alçıya alınması ile başlıyor. Daha sonra "parçalı kırık var" denilen Urhan, ameliyata alınıyor. Ancak ameliyatta, atardamar hasarı oluşuyor. Ameliyat ekibinde olması gereken iki kalp damar cerrahı ise yaşanan sorundan saatler sonra ameliyata dahil ediliyor. Doktor M.E'nin raporunda yazan "Arter yaralanması nedeniyle oluşan kanama sebebiyle damarın üç yerden vicril ile bağlandığı" ifadesi, hatayı gözler önüne seriyor.

M.E. raporuna "Vicriller kesilerek kan akışı sağlandı, yırtık giderildi" yazıyor.

Alanya Devlet Hastanesi'nde ameliyat sonrası anjiyo gerekince Urhan, Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ediliyor. Bu da akıllara zamanla yarışılan bir durumda "Anjiyo yapılması gerekebilir düşüncesiyle" bu ameliyatın neden baştan daha donanımlı bir hastanede yapılmadığı sorusunu getiriyor. Başkent Hastanesi'nde anjiyo ile akış sağlanamadığı için Urhan tekrar ameliyata alınıyor. Ancak bu ameliyatta da kolda aşırı ödem oluşuyor.

STRESE DAYANAMADI

Sağ koldaki şişkinliğin damarlara zarar vermemesi için kasların çevresindeki zarlar cerrahi müdahaleyle yırtılıyor. 28 Eylül günü Urhan tam teşekküllü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ediliyor. Doktorların ilk tespiti, kolun enfeksiyon kaptığı ve koldaki atardamarın tıkandığı yönünde oluyor.

Tekrar bir dizi operasyon geçiren Urhan, yoğun bakıma alınıyor. Günlerdir yaşadığı stres yüküne daha fazla dayanamayan kadın, beyin kanaması geçiriyor. Yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veren kadının kolundaki kan dolaşımı da bu süreçte duruyor ve kol kaybediliyor.

"SORUMLULAR HESAP VERMELİ"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinin kapısından bir an olsun ayrılmayan Halis Urhan, "Karımın bu hale gelmesinin sebebi yapılan yanlış uygulamalar. Sorumlular hesap versin" dedi.