Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Grip aşısı dönemi başladı

Eylül ayının başlamasıyla birlikte grip hastalığı döneminin de girdiği, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları istenip, kronik hastalığı olanların grip hastalığından korunmak için mevsimsel aşı olmaları tavsiye edildi..

Grip aşısı dönemi başladı

REKLAMLAR




Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı grip aşısının yapılmaya başlandığı eylül ayında vatandaşları aşı olmaya çağrısında bulunduğu açııklamada "Grip asıl olarak solunum yollarında yerleşen Influenza A, B ve C virüslerinin neden olduğu, yüksek ateş, yaygın kas ağrıları ve kırgınlık ile seyreden; toplumda aynı anda bir çok kişiyi hastalandırıp çok sayıda ölümlere yol açan, kolay yayılabildiğinden bilhassa kış mevsiminde salgınlar yapan bulaşıcı bir hastalıktır" hatırlatmasında bulundu.

Kozalı yaptığı açıklamada grip aşılarının faydalı olabilmesi için zamanında yapılması gerektiği ve özellikle Eylül, Ekim ve Kasım ayı sonuna kadar bu aşıların vurdurulması halinde gribe yakalanma riski daha az olduğunu belirtti.

Salih Kozalı, Sağlık Bakanlığı tarafından grip aşısı yapılması tıbben tavsiye edilen kişileri ise "65 yaşından büyük olanlar, astım ve kronik solunum sistemi hastalığı (kronik bronşit) olanlar, kronik kalp ve dolaşım sistemi hastalığı (yüksek tansiyon, kalp yetmezliği) olanlar, kronik metabolik hastalığı (şeker) olanlar, uzun süreli tedavi gören bebek ve çocuklar, bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi görenler, hemoglobinoplastisi (kan hastalığı) olanlar, HIV enfeksiyonu olanlar ve sayılan bu maddelerdeki kişilerle temas halinde olanlar" şekilde sıraladı.







10.09.11 10:44

henüz puan verilmedi
1916 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer