Sağlıklı bir cilt için ipuçları

Doğal olarak cildimizin sağlıklı görünmesi birinci hedefimizdir. Sağlıklı bir cilt bize on yıldan daha genç görünmemizi sağlar.

Sağlıklı bir cilt için ipuçları
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Dünyada görselliğin bu kadar çok ön plana çıktığı bir zamanda sokakta ya da sosyal medyada güzel bir cilt gördüğümüzde etkilenmemek mümkün değil. Kim istemez ki Hollywood yıldızları gibi cildinin parlamasını? Peki buzdolabınızı ya da mutfağınızı kişisel bir güzellik salonuna çevirmeye ne dersiniz? Evde yaptığımız maskeler cildimizin güzelliğini artırmada çok önemli bir rol oynamaktadır. Doğal olarak cildimizin sağlıklı görünmesi birinci hedefimizdir. Sağlıklı bir cilt bize on yıldan daha genç görünmemizi sağlar.

ÖNEMLİ İPUÇLARI

- Yatmadan önce makyajın tamamen ciltten çıkarılması doğal olarak parlayan ve ışıl ışıl olan bir cildin ilk ve en önemli basamağıdır.

- Cildimizi temizlemek, toniklemek ve nemlendirmek daha genç bir cilt elde etmek için anahtardır.

- Peeling yapmak cildimizin ölü hücrelerden arınmasını sağlamak önemli bir adımdır. Bu yüzden haftada 1 ya da 2 kez peeling yapmak önemlidir.

- Güneşin zararlı etkilerinden cildi korumak için güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemek gerekir. Unutulmamalıdır ki camdan giren güneş ışığı cilt üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilir

- Evde yaptığınız cildinize uygun yüz bakım maskeleri cilt güzelliği için çok önemlidir.

- Günde 5 ya da 8 bardak su içmek sağlıklı ve canlı bir cilt için çok önemlidir.

- Düzenli beslenmek ve düzenli uyku cildin doğal olarak yaşam boyu sağlıklı olmasını sağlar.


Göz çevresindeki cilt ilk yaşlanma belirtilerini gösterir. Göz etrafındaki ince çizgiler için neler yapabilirsiniz?

- İki salatalık dilimini gözlerinize koyun ve rahatlayın. Bu işlem şiş olan gözlerden kurtulmanıza yardımcı olur ve koyu halkalar üzerinde etkili olur.

- Patates gözlerinizdeki koyu halkalarını indirecek olan bir diğer mutfak malzemesidir. Patatesi dilim dilim kesip 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra gözlerinizin üstüne uygulayabilirsiniz.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım