Sağlıklı diyetin olmazsa olmazı!..

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, özellikle sıcak yaz günlerinde hem kalorisi düşük hem de serinletici etkisiyle seçilebilecek olan en iyi meyvenin erik olduğunu belirtti.

Sağlıklı diyetin olmazsa olmazı!..
Sabah'ın haberine göre Nilay Keçeci, "Özellikle düşük glisemik indeksi, içerdiği vitamin ve mineral değerleri potasyum, magnezyum ve fosfor değerleri ile gebeler içinde besin deposu olan erik zayıflama diyetlerinde de kullanılan başlıca meyvelerdendir" dedi.

Eriğin içerdiği potasyum ile sporda oluşabilecek olan kasılma ve kramplara da iyi geldiğini kaydeden Keçeci, şöyle konuştu:

"Kişilerde oluşan potasyum eksikliğinde rol oynar. Kabızlığa iyi gelir ve sindirim sistemini düzenler. Kansızlığa ve sinir sisteminin düzenlenmesinde yardımcıdır. Antioksidan etkisi ile kanserden korur ve cilt güzelliğinde etkilidir.

Ciltte oluşan leke ve ya benzeri akne şeklinde oluşan cilt sorunlarında tavsiye edilebilir. Cilde iyi gelen besinlerin içerisinde yer alır ve cildi gençleştirir. Özellikle kalp hastalıkları, kolesterol ve damar tıkanıklarında erik önerilebilir. Çocuklarda oluşan büyüme sorunlarında ve benzeri problemlerde de eriğin etkisi araştırılmaktadır. Özellikle bolca tüketilebilen ve kalorisi çok az olan bu meyve zayıflama diyetlerinde yaz aylarının vazgeçilmezidir.

Kişilerin şeker ihtiyacı oluştuğunda çilek ve erikten oluşan 1 kase meyveyi tüketmeleri yeterli olacaktır. Eriğin tuzlanarak yenmesi vücutta su tutulmasına ve ödem oluşmasına neden olur buda dolaylı yolda kilo almayı tetikleyecektir. Bu nedenle erik tek başına yenmelidir. Pek çok çeşidi bulunan erik kaynatılarak komposto şeklinde tüketildiğinde özellikle anne sütünün artmasında ve kabızlık probleminin ortadan kalkmasında oldukça etkilidir. Erik tip II diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesi ve düşürülmesinde etkilidir. Özellikle yaz aylarında 200 grama yakın rahatlıkla tüketilebilir."
Konular Kadın / Bakım