Sağlıklı ve Keyifli Bir Cinsel Yaşam İçin Öneriler

Sağlıklı ve Keyifli Bir Cinsel Yaşam İçin Öneriler

Sağlıklı ve Keyifli Bir Cinsel Yaşam İçin Öneriler

Sağlığın diğer çoğu öğesi gibi cinsel hayatımızda da ne yediğimizin önemi oldukça fazladır. Her yiyecek vücudumuzun belli yerlerini belli oranda etkiler. Bol çeşitli bir akşam yemeği, bir şişe şarap ve çikolatalar kulağa hoş gelebilir ancak bu tarz yiyecekler boşa alınan kalorilerden başka bir şey ifade etmez.

Kan akışını hızlandırmak için somon gibi Omega-3 yağ asidi açısından zengin besinler tüketmemiz gerekir. Omega-3 sinir sisteminin daha etkili çalışmasını sağlar. Sağlıklı bir cinsellik ise kan akışına büyük oranda bağlıdır. vitaminler ve mineraller kan akış hızını artıran öğeler olduğundan yeteri kadar alındıklarında cinsel hayatınız düzene girecektir.

Kan dolaşımı hızı ereksiyon durumunu doğrudan etkileyen bir faktördür. Bunu sağlamak için tahıl, buğdaylı besinler, fıstık, kaju fıstığı, Hindistan cevizi, yeşil sebzeler, sarımsak, ginseng, soya fasulyesi gibi lifli besinler tercih etmelisiniz. Ancak bilinenin aksine yalnızca erkekler değil kadınlar da ereksiyon hali yaşarlar. Klitoris ve Vulva bölgelerinde yaşanan bu durumun düzenli ve sağlıklı bir şekilde yaşanabilmesi için onların da bu besinlerle beslenmesi gerekir.

Yüzyıllardan beri insanlar cinsel hayatlarını canlandırmak için yöntemler aramaktadır. Doğal yöntemler bunun için vazgeçilemez çözümler sunar. Alınan ilaçlardan daha etkili olan doğal besinler vücudu düzenler ve bundan cinsel sağlığımız da etkilenir.

afrodizyak ürünlerin çoğu kimyasal olduğundan bir taraftan yarar sağlarken vücudumuzun başka yerlerine zarar verebilir. Ve alınan bu ilaçlar aslında biraz da psikolojik şartlanmanın etkisiyle cinsel hayatı canlandırır. Ancak asıl etkili ve sağlıklı çözüm yine bitkilerden geçmektedir.

Mucize Soya’da!
İlk yapılması gereken yeme alışkanlıklarınızı düzene sokmak. Örneğin soya östrojen algısını  etkileyerek menopozu geciktirir ve vajina bölgesinin nemli kalmasını sağlar.

Araştırmalara göre soya prostat kanseri riskini de azaltmaktadır. Ancak göğüs kanseri tedavisi görmüş yada riski olan kadınların aşırı miktarlarda soya tüketmemesi gerekir. Çünkü östrojen hormonunu etkilerken kanserin yeniden açığa çıkmasına sebep olabilir.

Kalbiniz için İyi olan Ne varsa…
Çok alımı kadar az alımının da zararlı olduğu yağ damarları etkilediğinden kalbinizi olduğu oranda ereksiyon halinizi de etkiler. Çünkü damarların tıkanmasına ya da iç duvarlarının dokusunun zarar görmesine neden olan en önemli faktör kolesteroldür. Cinsel hayatınızı etkileyen hormonlar testesteron ve östrojendir. Bu hormonların üretilebilmesi için yağ asitlerine ihtiyaç vardır. zeytin yağı, somon ve fındık çeşitleri tercih edebileceğiniz iyi nitelikli yağları içerir.

Ayrıca alınan antidepresan ilaçlar da cinsel hayatınızı olumsuz yönde etkiler. Yatıştırıcı bitkisel çözümlere yönelmek hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınızı canlandıracak ve mutlu bir hayata kavuşmanız için tüm kapıları ardına kadar açacaktır.

Konular Gönül işleri