Şahin Irmak: "Oyuncunun bir tarzı olmaz"

BKM Mutfak oyuncularından Şahin Irmak için rol seçiminde en önemli kriter senaryo… Eline gelen senaryoyu okurken heyecanlanıyorsa ‘O işte varım’ diyor…

Şahin Irmak: "Oyuncunun bir tarzı olmaz"
Şahin Irmak'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- ‘Yok Artık 2’ filmiyle sinema izleyicisini güldürmekte kararlı mısınız?


Tabii ki kararlıyız. Bu filme yazıp çizen ve oynayan herkes inandı. Birinin çok güldüğü bir sahneye bir başkası hiç gülmeyebilir. Bunun bir formülü yok. Fakat bu filmin en önemli avantajı filmde tek bir hikayenin olmaması. Bir skeçte daha az eğlenen bir seyirci bir başka skeç de çok eğlenebilir.

- Bu projeye nasıl dahil oldunuz?

Teklif geldiğinde işin içinde Caner (Özyurtlu) ve Serkan (Altuniğne) nin olması senaryoyu daha bir şevkle okumam için yeterli bir sebepti. Kadroyu söylediklerinde ‘Bu işin içinde olmalıyım’ diye düşündüm. Seyirci olarak da beğendiğim oyuncularla aynı filmde olmak istedim.

- Peki sette başınıza hiç ilginç bir olay geldi mi?

Hayır. Hiçbir ilginç bir şey yaşamadan işimizi yaptık. Her şey gayet  normaldi (gülüyor).

FEDAKARLIKLARIMIZ OLUYOR

- Size gelen teklifleri neye göre değerlendiriyorsunuz?

Öncelik benim için senaryodur. Okuduğum şeyden heyecanlanıyor, okurken kafamda hayal ederken buluyorsam benim için tamamdır. Tabii bir de teknik ekibe bakıyorum. Kısacası hepsi önemli kriterler.

-Mesleğiniz için yaptığınız en büyük fedakarlık nedir?

Bütün oyuncu arkadaşlarım, set arkadaşlarım ve bütün sinema emekçileri bu mesleği yaparken o kadar çok fedakarlıklar yapıyor ki…. Bir tane şeyden bahsetmem geçmişimize emeğimize haksızlık olur.

-İzleyiciyi hep güldürdünüz. İlerleyen dönemlerde sizi romantik bir çalışmada görebilir miyiz?

Romantik olur, ağır dram olur, sert komedi olur yeter ki inandığımız keyif aldığımız işler olsun. Sadece komedi ya da drama oynarım demek mesleğe aykırı. Oyuncu bunların bütününü yapabilendir. Oyuncunun bir tarzı olmaz olmamalıdır. İyi yazılmış bana uygun olan her şeyde oynarım.

SİSTEM YANLIŞ İLERLİYOR

- Erkek oyuncuların bu sektörde uzun süre kalması için sizce en çok neye ihtiyaçları var?


Erkek ya da kadın fark etmez. Çok çalışmadan hiçbir yerde çok kalınmaz. En fazla bir arkadaşa bakıp çıkarsın.

-Ekranlarda yaşanan reyting yarışları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dizi emekçilerine saygım çok büyük çünkü onlar sektörün ağır işçileri. Tabii ki iyi işler artsın istiyorum ama bir taraftan da bütün işler de bir şekilde yürüsün, herkes kendi ekmeğini yesin istiyorum. Fakat öyle olmuyor. Aylarca gece gündüz demeden çalışıp emek harcadığınız bir işi 3-5 bölüm sonra reyting almıyor mazeretiyle kaldırabiliyor. Sistemin çok sağlıklı işlemediği kesin.

-BKM oyunlarıyla yıldızınız parladı. Ekip arkadaşlarınızla görüşmeye devam ediyor musunuz?

Birçoğuyla çok sık olmamakla beraber neredeyse hemen hemen hepsiyle bir şekilde görüşüyoruz. Çünkü biz iş arkadaşı olmaktan ziyade kardeşleriz. Gençlik yıllarımız beraber geçti. Bizim bir BKM terbiyemiz var. Bize iyi bir oyuncu olmaktan öte iyi insan olmak öğretildi. Necati Akpınar ile Yılmaz Erdoğan’ın haklarını ödeyemem.
Konular Röportaj