‘Salcı Kız’ sonsuzluğa mavi sularda uğurlandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yıllarca balıkçılıkla 8 çocuğunun karnını doyurmaya çalışan Adile Yakacak, 74 yaşında hayatını kaybetti.

'Salcı kız'a buruk veda!
Yeni Asır'dan Suat Salgın'ın haberine göre yaşlı kadının son arzusu ise tıpkı eşi ve 27 yıl önce denizde boğularak hayatını yitiren oğlu Recep Yakacak gibi son yolculuğunda tabutuyla denizden geçerek kabristana götürülmekti. Çocukları yaşlı kadının vasiyetini yerine getirdi.

Kocasının mesleğini devraldı

Cunda Adası ile Ayvalık ilçe merkezini birbirine bağlayan köprünün yapımından önce dönemin belediyesi bünyesinde yapılan sallarla Cunda Adası'na otomobil ve kamyonları geçiren babası Mustafa Kurt'un yanında çalışan 'Salcı Kız' lakaplı Adile Yakacak, evlenip 8 çocuk annesi oldu.
33 yıl önce balıkçı eşini yitiren Adile Yakacak, çocuklarının karnını doyurabilmek için eşinin mesleğini devraldı ve yıllarca ava çıktı. Adile Yakacak, tonlarca ağırlığında balık ağlarını çekti, çocuklarını kimseye muhtaç etmedi. 27 yıl önce kendisi gibi balıkçı olan oğlu Recep Yakacak'ın denizde boğularak ölmesi üzerine bir kez daha yıkılan Yakacak, yaşama ve işine küsmedi.

Aynı töreni vasiyet etti

Kentin sevilen simalarından Adile Yakacak, dün yaşamını yitirdi. Eşini ve çocuğunu kaybettiğinde onların cenazesini ömürlerinin büyük bölümünü geçirdikleri deniz üzerinden bir tekneyle Cunda Adası'ndaki aile mezarlığına götürüp toprağa veren Adile Yakacak, aynı törenin kendisi için de yapılmasını vasiyet etti. Çocukları bu vasiyeti yerine getirdi. Yakacak'ın cenazesi, vasiyeti üzerine Ayvalık balıkhanesinden bindirildiği tekneyle Cunda Adası'na götürüldü, toprağa verildi.