Voleybolda Şampiyonlar Kupası Vakıfbank'ın

Bayanlarda Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı finalde Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen Vakıfbank kazandı.

Şampiyonlar Kupası Vakıfbank'ın!
CİHAN'da yer alan habere göre karşılaşmaya iyi başlayan Vakıfbank skorer oyuncuları Gözde ve Elitsa ile sayılar üreterek ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Arka alanda manşet sonunu yaşayan ve bloklarda istediği ritmi yakalayamayan Fenerbahçe Grundig, Kim ile sayılar kazanırken servislerde ise basit hatalar yaptı. İkinci teknik molayı da 16-14 önde geçen Vakıfbank, 25 dakika süren seti 25-20 kazandı.

İkinci setin ilk bölümünde Fenerbahçe Grundig oyunda dengeyi kurdu. Orta hücumlarda Eda, kenar ve arka ortadan ise Kim ile sayılar toplayan sarı lacivertliler etkili Vakıfbank blokları karşısında çare üretemedi. 8-7 ve 16-14'lük teknik molaların ardından setin son bölümünde Gözde-Bahar ikilisiyle etkili olan Vakıfbank yine 25 dakika süren seti 25-18 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Karşılıklı sayılarla geçilen üçüncü sette hücum ritmini iyi yakalayan Fenerbahçe ilk teknik molayı da 8-6 önde geçti. Setin son bölümüne blokaut sayılar alarak 23-17 önde giren Fenerbahçe, müthiş bir geriye dönüş yapan Vakıfbank karşısında oyundan düştü. Üst üste sayılar kazanan Vakıfbank 31 dakika süren bu seti de 25-23 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

ÖDÜL TÖRENİ

Bayanlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası şampiyonu VakıfBank’a madalyaları ve kupası TVF Başkanı Özkan Mutlugil, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ve Spot Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından verildi.

İkinciliği elde eden Fenerbahçe Grundig takımının madalyaları TVF Başkan Vekilleri Alper Sedat Aslandaş ve Mustafa Ekşi tarafından verildi.

Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nın en değerli oyuncusu seçilen VakıfBank sporcusu Gözde Sonsırma ise ödülünü TVF Başkan Vekili M. Akif Üstündağ’ın elinden aldı.

Ayrıca TVF Başkanı Özkan Mutlugil tarafından; Spor Toto Şampiyonlar Kupası ile hakemlik kariyerine veda eden uluslararası hakemlerimizden Bayram Dikmentepe ile geçtiğimiz ay 100. sayıya ulaşan Manşet Voleybolun Sesi dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enver Bağlarbaşı’na birer plaket takdim edildi.

Salon: Başkent Voleybol Salonu
Hakemler: Bayram Dikmentepe, Onur Hoşnut
VakıfBank: Gözde (17), Bahar (7), Castro Sheilla (16), Vasileva Elitsa (6), Milana Rasic (8), Naz (4), Gizem (L), Güldeniz, Ceren, Çağla
Fenerbahçe Grundig: Lo Bianco (1), Hildebrand (3), Dicle (2), Polen (10), Kim (11), Eda (11), Merve (L), Meliha, Ezgi, Elif, Gökçen(1)
Setler: 25 - 20, 25 - 18, 25 - 23
Süre: 81 dakika (25, 25, 31)
Konular Spor Haberleri