Samsung, Note 8 ile yoluna devam edecek

Samsung, Note 7 ile yaşanan talihsiz patlama olaylarını unutturabilmek için yeniden isim güncellemesine gitme kararı aldı.

Samsung, Note 8 ile yoluna devam edecek
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre şirketin mobil cihaz bölümünün başındaki isim Koh Dong-jin'nin yaptığı basın açıklamasına göre firmanın, Note 8 ile yoluna devam edeceği belirtildi. Böylece Note 7'nin tarihe gömüldüğü de kesinleşti.

Samsung Note 7 serisi akıllı telefonu ile 2016 yılına damgasını vurmuştu. Tasarım kaynaklı ve üretim hatasından ötürü ardı ardına patlayan cihaz, Güney Koreli teknoloji devini bir hayli zarara ve prestij kaybetmesine neden oldu. Hatta söz konusu telefon öylesine tehlikeli bir hal almaya başladı maddi kayıpların yanı sıra taşımak veya yanında uyumak dahi sorun yaratır hale gelmişti. Bunun üzerine Samsung, tüm uğraşlarına rağmen çözüm getiremediği Note 7'yi tamamen piyasadan kaldırdı.

Bildiğiniz üzere Samsung, 2016 Ağustos'unda seriye göre Note 6'yı çıkarması gerekirken S serisi modelleri ile dengelemek ve en azılı rakibinin Amiral gemisi iPhone 7'nin seri olarak gerisinde kalmamak için Note 7 ismini kullandı. Böylece Samsung stratejik isim güncellemesine gitmiş oldu.

Lakin Note 7'nin başına gelen talihsiz olaylardan sonra firmanın yeniden güncelleme yapması gerekecek gibi görünüyor. Çünkü üretimine devam edilecek mi yoksa tamamen tarihe mi karışacak bu güne kadar durumu belli değildi.

Şirketin mobil cihaz bölümünün başındaki isim Koh Dong-jin, yıl içindeki planları hakkında bir röportaj gerçekleştirdi. Yaptığı röportajda Galaxy Note 8'in resmi olarak geleceğini de duyurdu. Yani Samsung, yaptığı bu açıklama ile resmi olarak Note 7'yi tarihe gömdüğünü ifade etti. Artık teknoloji devi için Note 6 ve Note 7 diye bir cihaz yok.

Piyasada yaşadığı talihsizlik nedeniyle kullanıcılarının çoğunu Apple'a kaptıran Samsung, Galaxy Note 8 ile yeniden kaybettiklerini geri kazanmayı hedefliyor. Bu yaşanan kötü tecrübeyi unutturmak için elinden geleni yapan firma, yeni piyasaya çıkaracağı Note 8'e elindeki en son teknolojiyi kullanmayı planlıyor. Ayrıca kurduğu test merkezi ile de böyle hataların bir daha yaşanmaması için mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Bakalım bunca yaşanan olayın ardından Samsung, Galaxy Note 8 ile piyasada nasıl bir etki yaratacak. Kaybettiklerini geri kazanabilecek mi bunu hep beraber göreceğiz.