Şanlıurfa'da 'Cenaze dirildi' iddiası!..

Şanlıurfa'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden şahsın cenazesi yakınları tarafından 'yaşıyor' iddiasıyla mezardan çıkarıldı.

Şanlıurfa'da 'Cenaze dirildi' iddiası!..

Öldü diye mezara konulan, yaşıyor diye mezardan çıkartılan İbrahim Acaba (37) isimli şahsın kaldırıldığı hastanede ölü olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İbrahim Acaba (37) isimli şahsın cenazesi yapılan işlemlerin ardından Harran Kapı Mezarlığında toprağa verildi. Defin işleminin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ölen 'şahsın dirildiğini' iddia eden yakınları, yaşıyor diyerek mezarı açtırdı. Mezardan yaşadığı iddiasıyla kefen içinde çıkartılan şahsın cenazesi, kaldırıldığı OSM Ortadoğu Hastanesi'nde ölü olduğu tespit edildi. Bu arada çevredeki vatandaşlar cenazenin çıkarılışını büyük bir şaşkınlık içerisinde izlerken, cenazenin götürülmesinin ardından vatandaşlar uzun süre mezarlığı meraklı gözlerle inceledi.

Şahsın ölüm kağıdını alan mezarlık görevlisi Naif Poyraz, "Dün cenaze yakınları gelip bize yeri gösterdiler. Bizde mezarını açtık. Mezarı açtıktan sonra ölüm kağıdını sorduk, ölüm kağıdını istedik. Ölüm kağıdını bize verdiler. Sonra cenazeyi getirip defnettiler. Biz mezarlığın öbür bölümünde işçilerle beraber kontrol ediyorduk. Bir vatandaş bize geldi. İlerde bir mezarın kazıldığını ve cenazenin çıkarıldığını söyledi. Bizde hemen geldik cenazeyi çıkarıp götürmüşlerdi. Ben cenazeyi görmedim. Cenaze yaşıyor muydu yaşamıyor muydu görmedim" dedi.

YENİDEN TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa'da dirildiği iddia edilerek mezarından çıkartılan şahıs, yapılan otopsinin ardından cenazesinin çıkarıldığı mezarlıkta yeniden toprağa verildi.

Yaşıyor denilerek mezarlıktan çıkartılan ve hastaneye ölü olarak geldiği belirlenen 5 çocuk babası İbrahim Acaba (37) isimli şahıs Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan otopsinin ardından, cenaze aracı ile defnedilmek üzere Harran Kapı Mezarlığına götürüldü. Morg önünde uzun süre telaş içinde bekleyen yakınları, şahsın mezarından sesler geldiği duyumunu aldıkları ve bu nedenle cenazeyi mezarlıktan 'yaşama' ihtimalini göz önüne alarak çıkardıklarını söyledi.

Yaşıyor denilerek mezarlıktan çıkartılan ve daha sonra hastanede ölü olduğu tespit edilen şahsın halasının oğlu Mehmet Şatal, "Dün sabah kalp krizi geçirmiş. Hastaneye getirdik, öldüğü söylendi. Cenazeyi defnettik. Bugün mezardan ses geldiği söylendi. Bizde sevinç ve telaşla mezarlığa gittik. Cenazeyi çıkardık. Hastaneye getirdik. Hastanede öldüğü belirlendi. Olabilir insanoğludur. Olabilir, olmayacak bir şey değil. Şimdi rapor bekliyoruz. Birazdan yeniden gidip defnedeceğiz" dedi.

Şahsın cenazesi yapılan otopsinin ardından çıkarıldığı mezarlıkta yeniden toprağa verildi.

İHA