'Sarıçiçekler' cinayetinde şaşırtan gelişme!

İstanbul’da evlerinde ölü bulunan çiftin töre cinayetine kurban gittiği 12 yıl sonra ortaya çıktı. Ancak mahkeme 14 şüpheliyi serbest bıraktı.

'Sarıçiçekler' cinayetinde şaşırtan gelişme!
Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre töre cinayetine kurban giden Evrim ile Selahattin Sarıçiçekler'in dram dolu hikâyesi 1 Ocak 2003'te Şanlıurfa Birecik'te başladı. İki âşık evlenmek istedi ancak Evrim'in ailesi karşı çıktı. Gençler çareyi Muğla'ya kaçmakta buldu. 23 günlük kaçak hayatın ardından İstanbul'daki akrabalarını arayıp yardım istedi. Araya aile büyükleri girdi, 21 Kasım 2005'te evlendiler. Birecik'teki nikâha Evrim'in ailesi katılmadı.

AĞABEYİ KIYAMADI İNTİHAR ETTİ

Evrim'in evliliğine onay verdiğini söyleyen aile meclisi çifti öldürme kararı aldı. Bu görev ise ağabey C.Ş.'yi verildi. Ancak C.Ş. kız kardeşini kıyamadı ve 'Onları bulamadım' diyerek döndüğü memleketinde baskılara dayanamayıp intihar etti. Bir ay sonra, 2 Şubat 2005'te yeni evli çift evlerinde ölü bulundu.

O dönem polis soruşturmasında bir ilerleme sağlanamamıştı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, töre cinayeti dosyasını 12 yıl sonra tozlu raflardan indirdi. Evrim'in kardeşleri G.Ş. ve B.Ş.'nin cep telefonlarının olay yerinde sinyal verdiği belirlendi. Bir tanık, olay akşamı apartmandan koşarak uzaklaşan kişinin G.Ş. olduğunu teşhis etti.

Polis harekete geçti, G.Ş, B.Ş, H.Ş ve O.Ş.'nin de aralarında olduğu 14 şüpheli İstanbul, Mersin, Sakarya, Konya ve Gaziantep'te gözaltına aldı. Olay tarihinde 16 yaşında olan G.Ş, cinayetlerle bir ilgisinin olmadığını söyledi. İstanbul'da sorgulanan 9 kişi Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nca, G.Ş ve B.Ş.'nin de aralarında olduğu 5 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı.