‘Satıcı değil yiyiciyim’ diyerek kendini savundu

10 yıldır MS hastası olduğunu söyleyen Mahmut P, “Hint kenevirinin yapraklarını acımı azalttığı için yiyordum. Kesinlikle satmıyordum” dedi.

‘Satıcı değil yiyiciyim’
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir 'in Seferihisar ilçesinde evinin bahçesinde yetiştirdiği yüzlerce kök hint keneviri ile yakalanan ve hakkında 'uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak' suçundan dava açılan 60 yaşındaki çiftçi Mahmut P'nin mahkemede yaptığı savunma herkesi şaşırttı. 10 yıldır MS (Multiple Skleroz) hastası olduğunu, hint kenevirini satmak için değil, yapraklarını yemek için yetiştirdiğini iddia eden Mahmut P, "Soyadını hatırlayamadığım MS hastası arkadaşım bana hint kenevirinin yapraklarını yediğin zaman acıyı giderdiğini söyledi. Ben de yapraklarını yemek için bahçeme ektim. Ekerken de ticari amaç gütmedim. Ben tamamen sağlık nedenleriyle hint keneviri tüketiyorum. Evimde bulunan hassas terazi de evde yaptığım yemeklerin oranlarını belirlemek içindi" dedi.

REKLAMDAKİ GİBİ

Mahkeme heyeti, Mahmut P'nin tutukluluğunun devamına karar verirken, sanığın yaptığı savunma ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın reklam filmindeki sözlerini akıllara getirdi. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, yıllar önce oynadığı bir cips firması reklamında, senaryo gereği sahte cips ürettiği sırada polis fabrikaya baskın yapmış, 'Kime satıyorsunuz bunları?' diye sorduğunda, suçlu rolündeki Cem Yılmaz, "Asla satmak yok. Satma falan yok amirim. Biz satıcı değiliz, yiyiciyiz. Yiyoruz" sözleri ile kamuoyunda uzun süre konuşulan bir reklam filmine imza atmıştı.