Şebnem Schaefer, eski avukatından 47 bin TL alacak

Şebnem Schaefer'in eski avukatı hakkında açtığı alacak davası sonuçlandı.

Şebnem Schaefer, eski avukatından 47 bin TL alacak
Sözcü'de yer alan habere göre avukatlığını yaptığı dönemde İbrahim Fırat’ın görevinin gerekliliklerini yerine getirmediği halde kendisinden haksız kazanç elde ettiğini ileri süren Şebnem Schaefer, eski avukatı Fırat’a 90 bin TL’lik alacak davası açmıştı. Geçtiğimiz günkü duruşmada Fırat’ın 47.183 TL ödemesine karar verildi.

ÖZCAN DENİZ’LE İLGİLİ DAVAYI KAYBETMİŞTİ

Schaefer, eski avukatının davalarını takip etmemesi nedeniyle Özcan Deniz'le olan davasını kaybettiğini belirtmişti. Almanya'da yaşadığından ötürü davaları bizzat takip edemediğini aktaran Şebnem Schaefer, “Davalarımı zamanında takip etmeyen eski avukatım yüzünden açtığım bir çok davayı kaybettim. Bunlardan bir tanesi Özcan Deniz ile karşılıklı olan davamdır. Duruşmaya gitmediğinden dava zaman aşımına uğradı. Yeniden dava açamadık” dedi.

Almanya'dan yaptığı telefon görüşmelerinde eski avukatı Fırat'ın kendisine “Davaları takip ediyoruz. Tamam hallediyoruz” şeklinde beyanlarda bulunduğunu ifade eden Schaefer, “Eski avukatım izin vermememe rağmen bir televizyon programına çıkarak hakkımda beyanlarda bulundu. İzin vermediğim hususlarda açıklamalar yapmış. Ayrıca Özcan Deniz davasını takip etmemesi için talimat vermişim gibi yerime imza atmış. Sanıktan şikayetçiyim ” şeklinde konuşmuştu.