Seçim sandıklarında 'kırmızı alarm'..

7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefet sandık güvenliği alarmı verdi...

Seçim sandıklarında 'kırmızı alarm'..
Bugün Gazetesi'nden Çetin Çiftçi'nin haberine göre AKP’li seçim görevlisinin itirafları üzerine muhalefet partileri genel seçimlerde yapılabilecek hilelerin önüne geçebilmek için kolları sıvadı.

CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde hile yaşanmaması için şimdiden tedbir almaya başladıklarını kaydetti.

Tezcan, görevlilerin eğitimine başladıklarını belirtti.

ÖLÜM KALIM SEÇİMİ

Tezcan, AKP’nin bu seçimi ölüm kalım seçimi olarak gördüğünü ifade etti. İktidar değişikliği durumunda yolsuzlukların üstünü örtemeyeceklerini bildikleri için bu seçimi mutlaka kazanmak istediklerini dile getirdi

SP’DEN BİLGİSAYAR SİSTEMİ

Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, genel seçimlerde her sandığa bir görevli, her okula bir bilgisayar ile sistem kuracaklarını söyledi. Merkez Parti ise 194 bin sandığa 194 bin müşahit yerleştirme kararı aldı.

MHP'DEN 7 ÖNERİ

MHP seçim güvenliğine ilişkin 7 öneri hazırladı:

1. MERNİS üzerinden bütün vatandaşlara sayısal kimlik numarası verilerek nüfus kayıtları veri tabanı oluşturulmalı. Listeler bütün partilere verilmeli.

2. Sahte seçmenlerin ve mükerrer kişilerin oy kullanmalarını önlemek için parmak boyası, hapis cezası gibi caydırıcı yaptırımlar getirilmeli.

3. Seçim kurullarında görev yapacak kişiler tarafsız kişilerden kura yoluyla belirlenmeli.

4. Mükerrer oy kullanılmasını önlemek için, turnike yöntemi kullanılması.

5. Seçim kurullarında, birleştirme tutanaklarının yazılmasında her partiden temsilci bulunmalı.

6. İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarında tutanakların birleştirilmesi esnasında bir tarafı desteklemeye yönelik oy kaydırmalarının önüne geçilmeli.

7. SEÇSİS'e dışarıdan müdahalenin mutlaka önlenmeli.