Seda Tosun'un hayalinde şarkıcılık var

Seda Tosun, Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Mucize’ filmiyle hayatımıza girdi. Oyunculuk performansı ve güzelliğiyle kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Tosun, ardından TRT 1’de ekrana gelen ‘Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nda dizisini çekti.

Seda Tosun'un hayalinde şarkıcılık var
Seda Tosun'un Akşam'da yayınlanan röportajı..

Bugüne kadar canlandırdığınız karakterler size neler kattı?


Tecrübe ve farkındalık kattı. Her projede birbirinden bağımsız karakterler canlandırdım. Hepsinin ayrı bir heyecanı vardı. Farklı karakterleri canlandırmayı seviyorum. Başka hayatlara misafir olmak ve bunu toplumla paylaşmak güzel bir duygu.

BAŞARILI OLDUKÇA HIRSLANIYORUM

Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?


Mesleğime âşığım kesinlikle. Oyuncu olmayı seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Oyuncu olmasaydım şunu yapardım diye örnek veremiyorum. Çünkü bunun aksini düşünemiyorum bile. Oyunculuğun bana başarı getirdiğini düşünüyorum. Başarılı oldukça hırslanıyorum, daha da iyisini yapmak istiyorum. Mesela bir süre sonra başka işler yapacak olsam bile oyunculukla yürütmeyi düşünüyorum. Vazgeçmek yok (gülüyor). 

Görselliğin önemi olduğunu düşünüyor musunuz? Sizce güzel olmak avantaj mı?

Aslında bu durum çoğu zaman dezavantaj diyebilirim. Bazen görsellik projeye uygun olmayabiliyor. Oyunculukta önemli olan iyi bir yüze ve vücuda sahip olmak değildir. Önemli olan o karaktere hayat vermektir. O da oyunculuğun güçlü olup olmamasıyla bağlantılıdır. Güzellik, insanın aksesuvarıdır. Tek başına anlamlı olmaz. Benim bir hayat felsefem var: Güzellik geçicidir, ölümsüz olan ruhlarımızdır. Bu söz her şeyi anlatıyor sanırım. Zeka olmadan, başarı olmadan, iyi niyet olmadan güzellikte olmasın bence.

Hayranı olduğunuz ve birlikte bir projede rol almak istediğiniz oyuncular var mı?

Tek hayran olduğum kişi Türkan Şoray’dır. Hâlâ filmlerini izliyorum. Kendisini çok başarılı buluyorum. Oyunculuğa devam ediyor olsaydı onunla aynı projede olmayı çok isterdim. Haluk Bilginer’in oyunculuğunu da beğeniyorum.

Sosyal medyayı aktif kullanıyor musunuz?

Sadece Instagram hesabımı aktif olarak kullanıyorum. Oynadığım karakterlerle ilgili paylaşımlar yapıyorum. Ve aldığım tepkiler çok güzel. Yaptığım işlerin beğenilmesi ve izleyiciler tarafından başarılı olduğumun söylenmesi beni mutlu ediyor. İnsanlar kendilerinden bir parça buluyor izlerken. Ne mutlu ki insanların duygularına, hayatlarına ortak olabiliyorum. Her güzel tepki emeğime bir alkıştır.

ŞÖHRET BENİ MÜTEVAZI YAPTI

Boş zamanlarınızda neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?


Yürüyüş yapmayı seviyorum. Yürüyüşe başladığımda ortalama iki saat kadar yürüyorum. Fitness yapıyorum. Arjantin tango yapıyorum. Şarkı söylemeyi seviyorum. Sinemaya gidiyorum. Müzik dinliyorum. Bisiklet sürüyorum. Bazen şiir yazıyorum. Oyunculuk egzersizi yapıyorum.

ÖNCE UMUT SONRA MUTLULUK

Ünlü olmak, tanınmak hayatınızda neleri değiştirdi?


Ünlü olmak beni daha da mütevazı biri yaptı. İnsanlarla iletişim kurmayı seviyorum. Ünlü olmadan önce nasılsam şimdi de öyleyim. Sevilmek, popülerite güzel bir duygu.

Hayatınızda hayalleriniz ya da keşkeleriniz var mı?

En büyük hayalim işimde her zaman başarılı olmak. Ne yaparsam yapayım güzel sonuçlar elde etmeliyim. Beni ayakta tutan şey yaptığım işi insanların sevmesi, takdir etmesi. Başka bir hayalim ise şarkıcı olmak. Bu küçüklüğümden beri aklımda olan bir şey. Müzikle yakından ilgileniyorum. Şan eğitimi alıyorum. Her an her şey olabilir.

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Benim insanlara söylemek istediğim bir şey var. Ne olursa olsun hayal etmekten vazgeçmeyin. Ve hayallerinizin arkasından koşmaya üşenmeyin. Eğer kendinize güvenip, doğru adımlarla ilerlerseniz başarı size gelecektir. İstediğiniz bir şeyden asla vazgeçmeyin. Sabırlı olmak gerek. Mutluluk içimizde. Önce umut sonra mutluluk.
Konular Röportaj