Şehit pilotlarımızı uğurladık

Suriye tarafından Akdeniz'de düşürülen uçakta hayatını kaybeden iki pilotumuz için 7. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.

Şehit pilotlarımızı uğurladık

Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağıanda şehit olan hava pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ınailesi ve akrabaları, evinden otobüs ve araçlarla törenin düzenlendiği 7. Ana Jet Üssü Komutanlığı’na götürüldü. Şehit babası Ali Ertan’a yakınları, bineceği araca kadar eşlik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10.50’de ’’ANA’’ uçağı ile Malatya’ya geldi.

Başbakan Erdoğan’ı Malatya Erhaç Havaalanı’nda, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve öteki ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan, Doğu Akdeniz’de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının şehit olan pilotları Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenecek törene katıldı.

Suriye tarafından 22 Haziran 2012’de bir test uçuşu sırasında uluslararası karasularda düşürülen Türk jetinin enkazı ve kayıp iki pilotumuz Gökhan Ertan ve Hüseyin Aksoy, o tarihten itibaren Akdeniz’de aranıyordu. En son uluslararası sismik arama gemisi Nautilus’un katıldığı arama çalışmalarının ardından 13’üncü günde pilotlarımızın cansız bedenine ve uçağın enkazına ulaşılmıştı. Suriye tarafından "Türk uçağı olduğunu bilmeden düşürdük" savunması yapılmış fakat Türkiye, bu savunmayı gerçekçi bulmamıştı.

Suriye’nin düşürdüğü uçakta şehit olan Gökhan Ertan ve Hüseyin Aksoy için  Malatya7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenleniyor.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılıyor.

Malatya’da düzenlenen ilk veda töreni sona erdi. Tören yaklaşık 20 dakika sürdü.

Şehitlerimiz Malatya ve İstanbul’a defnedilmek üzere yola çıktı.

Törenden görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...