Selahattin Demirtaş'tan çarpıcı ifadeler!

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kapatılan Roboski dosyasının yeniden açılacağını söyledi.

Selahattin Demirtaş'tan çarpıcı ifadeler!
İHA'nın haberine göre Demirtaş, Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde Uludere olayında hayatını kaybeden aileler ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Gülyazı köyünde halı saha önünde toplanan vatandaşlarla bayramlaşan Demirtaş,
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Uluderelilere Cumhurbaşkanı olursa Roboski dosyasını tekrar açacağını söyledi.

Beraberindeki HDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan ve Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ile birlikte Uludereli mağdur aileleri ziyaret eden Demirtaş, burada bekleyen kabalığa seslendi.

Demirtaş, “Halk kendi içinden çıkan, Alevi ile Sünni arasında ayırım yapmayan, Türk ile Kürt arasında ayırım yapmayacak, yoksuldan yana, emekçiden yana, alnının teri ile çalışıp kazanandan yana, çiftçiden yana, esnaftan yana birini seçecek. Şu anda onu temsil eden sadece biziz. O çizgiyi, o ilkeleri temsil eden sadece biziz. Roboski katliamını ben kabul etmiyorum, hesabı sorulsun diyen kim varsa, Soma’daki katliamı kabul etmiyorum diyen kim varsa, bilsin ki bunların hesabını sadece biz sorabiliriz. Cumhurbaşkanı seçilirsek kapatılan Roboski dosyası tekrar açılacak. Hesabı sorulana kadar. Kim çıkarsa çıksın altından. Sorumlusu kim olursa olsun asla affetmeyeceğiz. Kesinlikle Roboski’nin de, Soma’nın da bütün katliamların hesabını soracağız” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Roboski mezarlığına geçen Demirtaş ve beraberindeki heyet burada hayatını kaybeden 34 vatandaş için Fatiha okudu ve Hakkari’ye gitmek üzere yola çıktı.