Selanik'te muhteşem galibiyet!..

Pınar Karşıyaka, Selanik'te PAOK takımını 79-74 mağlup etti...

Selanik'te muhteşem galibiyet!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Pınar Karşıyaka, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğdu kent Selanik'te Atatürk'e armağan bir zafer elde etti, çılgın seyircili PAOK'u da, sürekli aleyhine çalan, başantrenörü Ufuk Sarıca'yı dışarı atan hakemleri de zaferle cezalandırdı: 79-74. Yunanlı seyirciler sürekli taşkınlıklar yaparken hakemler korkudan 3 kez anons yaptırdıkları halde salonu boşaltmaya cesaret edemediler. Güçleri, çaldıkları inanılmaz yanlı düdüklere isyan eden Sarıca'ya yetti.

İki teknik faul çaldıktan sonra onu salon dışına gönderdiler. Ama hocalarına yapılan bu çok hatalı uygulama üzerine hırslanan Kaf-Kaf'lar mükemmel bir mücadele ile ilk maçta İzmir'de uzatmada yenildikleri PAOK'u bu kez evinde vurarak ikinci tura, grup ikincisi olarak çıkmayı hemen hemen garantilediler. Sezonun en başarılı oyununu çıkaran ve süper performans gösteren Strawberry (KSK'nin çileği) 23 sayılla maçın kahramanıydı. Pota altında müthiş savaşan Mutlu ve son periyodda kendine gelen Dixon yeşil-kırmızılıların lokomotifi oldular. Yunan takımı ilk periyodu 24-20, devreyi 45-41 ve 3.periyoduda 65-57 önde geçtiği halde Kaf-Kaf'ın son periyoddaki şahlanışına dayanamadı. Pınar KSK bundan sonra Buducnost, Ventspils ve Lokomotiv Kuban'la İzmir'de oynayacak.

Ata'nın evini ziyaret

Pınar Karşıyaka kafilesi PAOK karşılaşması öncesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret etti. Yeşil kırmızılıların bu ziyarette duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi.

Karşılaşma esnasında ise tribünde zaman zaman gerilim hakimdi. Yunanlı seyirciler her zaman olduğu gibi yine taşkınlıktan geri kalmadı. Oyuncularımıza yönelik davranışlar nedeniyle hakemler maçı 3 dakika durdurdu, seyirciye salonun boşaltılacağına ilişkin anons yapıldı.

Pınar Karşıyaka Fenerbahçe maçında olduğu gibi yine Kenny Gabriel şanssızlığı yaşadı. Dizindeki sakatlık nükseden Amerikalı oyuncu maçın ilk periyodunda kenara çekilmek ve maça devam edememek zorunda kaldı.

Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, dünkü maçta hakemlerin kararları sonucu adeta çıldırdı. Üst üste iki teknik faul alan başarılı antrenör salon dışına gönderildi.

SALON: PAOK Sports Arena
HAKEMLER: Vojinoviç (Hırvat) *, Obradoviç (Sırbistan) *, Trawicki (Polonya) *
PAOK SELANİK: Langford * (0), Carter * (7), Liapis ** (8), Kakaroudis ** (8), Charalampidis *** (21), Odum ** (11), Vaughn ** (7), Margaritis ** (6), Sloustros * (2), Tsochias ** (4)
PINAR KARŞIYAKA: Dixon *** (16), Diebler *** (10), Palaicos ** (6), Strawberry **** (23), Barış ** (5), Gabriel ** (3), Ceyhun ** (5), Mutlu **** (9), Yunus *** (0), Soner ** (0), İnanç ** (0)
1.PERİYOD: 24-20
DEVRE: 45-41 PAOK lehine
3.PERİYOD: 65-57

Konular Spor Haberleri