'Selfie' estetik ameliyatları patlattı!

Estetik cerrahı Prof. Dr. Cüneyt Özek: Kendisini beğenmeyen önce fotoşopla fotoğrafı üzerinde oynuyor. Sonra estetik ameliyatı yaptırmaya karar veriyor. Bu çok yanlış. Taş ya da tahta yontmuyoruz. Yapabileceğimiz şeyler sınırlı ve bellidir"

'Selfie' estetik ameliyatları patlattı!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre 'özçekim' yaptığında kendilerini beğenmeyen çok sayıda insan çözümü estetik uzmanlarına giderek, bıçak altına yatmakta buluyor. Prof. Dr. Cüneyt Özek, "sosyal medya yüzünden insanlar mükemmeliyetçi olmaya başladı ve estetik talebi arttı. Ama sonuç olarak estetik cerrahının elinde sihirli bir değnek yok" diye konuştu.

İnsanların instagram, twitter ve facebook'a koydukları özçekim fotoğraflarıyla beğenilme arzusu içine girdiklerini söyleyen Prof. Dr. Özek, kişilerin kendi beğenilerinden çok diğer insanların beğenisini önemsemeye başladığını belirterek, "Bu çok tehlikeli bir durum. İnsanın kendisini nasıl göstermeye çalıştığıyla ilgili birşey. Bu durum psikolog ve sosyologlarca araştırılmalı. Takipçilerin en ufak eleştirisi kişiyi demoralize edebiliyor. Kişi önce fotoşopla kendisini değiştiriyor. Sonra fotoşopun yakıştığını görünce estetik yaptırmaya karar veriyor. Bu son derece yanlış. Sonuç olarak biz taş ya da tahta yontmuyoruz. Yapabileceğimiz şeyler sınırlı ve bellidir" dedi.
Konular Kadın / Bakım