Selin Çakar 'İlişki Durumu: Karışık'ı yazdı

"Yönetmenliğini Bülent İşbilen'in yaptığı dizinin senaryosunu ise yazar Tuna Kiremitçi'nin kız kardeşi Banu Kiremitçi Bozkurt yazıyor."

Selin Çakar 'İlişki Durumu: Karışık'ı yazdı
İLİŞKİ DURUMU: KARIŞIK

Show TV'nin yeni ve iddialı dizisi İlişki Durumu: Karışık dün akşam seyircisiyle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Kanal bu yeni diziyle şeytanın bacağını kıracak gibi görünüyor.

Dizide Berk Oktay ve Pamir Pekin gibi yakışıklı ve genç oyunculara 'Adını Feriha Koydum' dizisinden hatırlayacağınız Eda Ece ve yeni bir isim olan Seren Şirince eşlik ediyor. Açıkça söylemek gerekirse son zamanlarda Show TV'de izlediğim en iyi iş diyebilirim. Dizi hem oyuncu kadrosuyla hem de konusuyla seyircinin dikkatini çekmeyi başardı.

Yönetmenliğini Bülent İşbilen'in yaptığı dizinin senaryosunu ise yazar Tuna Kiremitçi'nin kız kardeşi Banu Kiremitçi Bozkurt yazıyor.

Üç eski arkadaş olan Murat (Pamir Pekin), Can (Berk Oktay) ve Elif (Eda Ece)'in arasına yaşanan tesadüfler sonucu Ayşegül (Seren Şirince) de katılınca işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Aşk, kıskançlık, gurur gibi farklı duyguların iç içe yaşanacağı dizide uzun süre çözülemeyecek bir kördüğüm seyirciyi bekliyor.

Bugün yayınlanan reyting listesine göre dizi ipi göğüslemiş fakat yine de izlenme oranı '4e' ulaşmayı başaramamış ki ben '6' civarında izlenme oranı alır diye düşünüyordum. Ama bu durumun tam zıttı fikrim de şu ki; Show TV'ye karşı seyircide bir ön yargı var ve bu, kanal tarafından uygulanacak doğru politikalarla mutlaka yıkılmalı. Mesela bu dizi Star TV'de ya da Kanal D'de yayınlanmış olsaydı emin olun çok daha iyi bir izlenme oranına ulaşırdı. Yine de bir kaç bölüm sonra izlenme oranlarının daha yüksek olacağına inanıyorum.

Halbuki kanallar 5 tane birbirinin aynı dizi yaptırmaktansa 2 'kaliteli' iş yaptırsalar hem kalite yükselir hem de  izlenme oranları. Örneğin yine Show TV'de yayınlanan 'Fabrika Kızı' 4. bölüm sonunda yayından kaldırılıyor ki bunca iddialı işin arasında böylesine 'ortalama' bir işin tutunabilmesi çok da mümkün değildi.

Sonuç olarak Cumartesi akşamları benim tercihim İlişki Durumu: Karışık'tan yana olacak. Dizi sosyal medya kanallarıyla da doğru bir şekilde desteklenir ve ilk bölümündeki hareketlilikten bir şey kaybetmeyerek yoluna devam edebilirse seyirciyi Show TV'den de iyi işler çıkabileceğini inandırmayı başaracaktır.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy