Selin Çakar 'Paramparça'nın sezon finalini yorumladı

"31 haftadır düşmeyen temposuyla seyirciyi her hafta ekrana kilitlemeyi başaran Paramparça pazartesi akşamı yayınlanan son bölümüyle sezon finali yaptı."

Selin Çakar 'Paramparça'nın sezon finalini yorumladı
HAZAL BU SEFER DERS ALACAK MI?

Hazal'ı tanıdığımız ilk bölümden bu yana başına bir sürü kötü olay geldi. Ama o hiçbirinden ders almadı. Bırakın ders almayı her seferinde daha da büyük bir vukuat yarattı.

Cansu'nun canını o kadar çok yaktı ki Cansu ne zaman olumsuz bir durum yaşasa aklına Hazal'dan başkasının gelmemesi çok normal. Bu yüzden de sosyal medya üzerinden yazılan olumsuz mesajları da Hazal'ın yazdığını düşündü. Yaşadıkları tartışmanın sonucunda da üzücü bir kaza yaşandı ve Hazal yürüyemez hale geldi. Hayatta herşey insanlar için elbette. Ama önemli olan yaşanan kötü şeylerden ders çıkarabilmek. Hazal bunu şimdiye kadar başaramadı. Yaşadığı son olayda da bunu başarabileceğinden şüpheliyim. Hazal bir süre sonra yürümeye başladığında tüm olan biteni anında unutur. Onu büyüten, bu yaşa getiren insana yine 'Gülseren' demeye başlar...

DİLARA HEP Mİ HAKSIZ?

Dilara kesinlikle her zaman haksız değil. Bu hafta bölüm sonuna doğru geçen sahnede Dilara'nın verdiği tepki gayet kadıncaydı.

Onun yerine kendimizi koyalım. Eminim ki beş kat daha beterini yapardık. Cihan ile Dilara'nın arasındaki dugusal etkileşim sona ermiş olabilir. Ama hala boşanmadılar. Üstelik Dilara, Cihan'a onu sevdiğini ve yeniden denemek istediğini söylemişken; Cihan'ın ısrarla Gülseren'e kal demesi çok yersiz bir teklif oldu.

Benim gözümde Dilara hiç de suçlu değil. Daha önce de değildi... Hangi kadın bir hemcinsi karşısında mağlubiyeti hemen kabul edebilir ki? Bir başkasına aşık olan kocasını, hangi kadın güle oynaya uğurlar?

RAHMİ DEDE'DEN SOSYAL MESAJ

Sezon finali bölümünde çok fazla sosyal mesaj vardı ama bir tanesi oldukça doğaldı. 'Bu nasıl gençlik? Nasıl bu kadar acımasızlar' diye sitem ettiğinde Rahmi Bey çok haklıydı. Gerçek hayatta da böyle olmadı mı insanlar? Bir çok kişi birbirinin mutsuzluğundan besleniyor ya da birinin başına kötü bir şey geldiğinde diğerleri seviniyor. Peki tüm bunların sonucunda kim ne kazanıyor ya da ne kaybediyor? Ne kazandığımızı bilmiyorum ama insanlığımızı kaybettiğimiz tartışmasız bir gerçek.

HAZAL VE DİLARA

Bölümün sonunda ise nereye koşacaklarını bilmeyen bir Cihan ve Gülseren izledik.

Hazal tekerlekli sandalyesi ile denizin serin ve derin sularına doğru ilerlerken , Dilara bilmeden Cihan'ın hayatını kurtardı. Aracın altına Cihan'dan kurtulmak için koyulan bomba maalesef Dilara'yı hedef aldı.

Paramparça ardında bir çok soru işareti bırakarak ara verdi ekrana. Belli ki başarılı dizinin temposu ikinci sezonda da düşmeyecek.

Selin Çakar / [email protected]
www.twitter.com/sLn_kRy