Selin engel tanımıyor

Kimseden eksiği yok Down sendromlu Selin... Sadece 1 kromozomu fazla... O, büyük bir azimle bale, tenis, yüzme öğrendi. Jimnastikte 20 madalya sahibi oldu. Ve şimdi buz pateninde birincilik kürsüsüne çıkmak için çalışıyor.

Selin engel tanımıyor
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de Down sendromlu Selin Durgut, sadece okuma yazmayı değil, yüzmeyi, dans etmeyi öğrendi, jimnastikte 20 madalya elde etti ve buz pateninde şampiyon olabilmek için çalışmalara başladı.

Özel sporcular kategorisinde Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda bugüne kadar çeşitli dereceler elde eden, şampiyonluklar kazanan Selin, madalyalarını da gururla gösteriyor.

ENGEL TANIMIYOR

Baleyi, tenis oynamayı ve yüzmeyi de öğrenen 15 yaşındaki Selin, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu'nda Türkiye'den özel sporcuların katılacağı yarışmaya hazırlanıyor.

Selin, gülümsemesi ve buz üstündeki sempatik hareketleriyle gönülleri fethederek Türkiye'de elde ettiği başarıların ardından yurt dışındaki organizasyonlarda da "engel tanımadığını" kanıtlamayı hedefliyor.

Selin'in annesi Fatma Durgut, 2002 yılında kızının dünyaya gözlerini açmasıyla hem zorlu hem de mutlu bir hayatın başladığını söyledi. Durgut, en büyük sıkıntıyı ise ilkokul yıllarında yaşadıklarını dile getirdi.

ÖNCE ONU İSTEMEDİLER

Durgut, "Bornova ilçesindeki bir ilkokula kaynaştırma öğrencisi olarak Selin'i kayıt ettirmek istedik ama müdür istemedi. Öğretmen de korktu. Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na iletince Selin'i okula aldılar. İstenmediğini hissedince Selin de asabileşti ama sonra kendini sevdirdi" dedi.

Durgut, "Selin çok hırslı ve azimli bir çocuk, başarmak için çok çaba harcıyor. Özel sporcuların katıldığı Türkiye jimnastik şampiyonalarında 2015 ve 2016 yıllarında birincilik elde etti. Madalya sayısı 20'ye ulaştı. Çok büyük gurur" diye konuştu.

Baba Erdoğan Durgut ise Down sendromlu çocuğu olan ailelere umut vermeyi hedeflediklerini söyledi.

'BEN DE HER ŞEYİ YAPABİLİYORUM'

Türkiye şampiyonu olduğu için çok sevindiğini söyleyen Selin, buz pateni ve jimnastik yaparken giydiği renkli kıyafetlerden çok hoşlandığını dile getirdi. Selin, "Elbiselerimdeki boncukları, renkleri çok seviyorum. Diğerlerinin yaptığı her şeyi yapabilmeyi de seviyorum. Şampiyon olmak da güzel. Bütün bunları yapmak bazen zor oluyor. Ben büyüyünce polis olmak istiyorum. Çünkü polis kıyafeti giyip trafikte arabaları durdurmayı hayal ediyorum" dedi.

"MİMİKLERİNİ SEVİYORUZ"

Buz pistinin antrenörlerinden Neşe Olcay Hünerli, "Buz Pateni Federasyonu bu sene faaliyet takvimine özel sporcular için bir yarışma koydu. En büyük favorimiz Selin. Sonra yurt dışına da adım atabilir. Biz onun sempatikliğini çok seviyoruz. Vücut dilini, yüz mimiklerini çok iyi kullanıyor. Buzda kayması çok önemli ama bu güzel hareketleri müzik eşliğinde sergilemesi çok anlamlı" dedi.
Konular Spor Haberleri