'Selma Ann' projesi!..

Sağlığında seramik ve takı yapımına büyük ilgi duyan merhum Selma Ann Desmond'un adını yaşatmak için sanat ve dayanışma merkezi kurma projesi gündeme geldi.

'Selma Ann' projesi!..

Reklamcı Ali Taran’ın eski eşi; merhum Selma Ann Desmond’un adını yaşatmak için kurulacak sanat ve dayanışma merkezi projesi gündemde.

Bu proje için kolları sıvayan merhum Selma Ann Desmond’un kız kardeşi Neriman Erman konuya ilişkin "Selma Ann Desmond seramik yapiyordu ve bir dönemde takı ile uğraştı ama hastalığı sebebiyle buna gücü yetmedi. O’nun yarım kalan sanata olan sevgisini devam ettirmek istiyoruz. Bununla beraber kanserle mücadele eden hastalara her türlü destek yaratabilmek adına, Çeşme Alaçatı Belediye Başkanımızın da bizi destekleyeceğinden eminim. Bize bu proje ile ilgili bir yer tahsis etmesini rica edeceğiz. Buranın bir kısmına ağaç dikilecek. Ayrıca ablamın en sevdiği sarı laleleri de yetiştirmeyi planlıyoruz..  Aynı zamanda buranın bir sanat ve dayanışma merkezi olmasini istiyoruz.. Türkiye’nin tüm yörelerinden her insanın emekle yarattığı her şeyi sergileyip; buradan gelecek gelirle, yardımlaşma merkezi kurmayı amaçladık..

Esas amacımız, kanserle mücadelede eden kadınların maddi ve manevi desteği olabilmek..
Bunu gerçekleştirebilirsek ne mutlu.."
şeklinde konuştu.