Selülitlere 'Elveda' demenin zamanı!

Genç-yaşlı, şişman-zayıf ayırt etmeksizin selülit her 10 kadından 9’unda görülen bir hastalık ve biz hanımların korkulu rüyası..

Selülitlere 'Elveda' demenin zamanı!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Bu konuda problem yaşayan yüzlerce kadın her yıl estetik cerrahların kapısını aşındırıyor ve bu konuda çözüm bulmak istiyor. Selülitlerden kurtulmak için neler yapabiliriz?

BİRİNCİ TEDAVİ

MALZEMELER

-20-30 damla ardıç yağı veya greyfurt ya da hindistancevizi yağı
-50 gr zeytinyağı   

NASIL YAPILIR?

Bu iki yağı birbirine karıştırın ve etkilenen bölgeye 10 dk. boyunca masaj yaparak sürün. Yağları yıkamayın. Her gün bir veya 2 kere tekrarlayın. NOT: Hamileyseniz ve böbrek hastalığınız varsa Ardıç yağını kullanmayın.

İKİNCİ TEDAVİ

MALZEMELER

-Vücut fırçası

Bir vücut fırçası yardımıyla bacaklarınıza aşağıdan yukarıya doğru hafifçe fırçalayın. Beş dakika boyunca fırçalamaya devam edin. Kuru fırçalama kan dolaşımını hızlandırır, selüliti azaltmanın en popüler yollarından birisidir. NOT: Hasar görmüş ve yanık cilde uygulama yapmayınız.

ÜÇÜNCÜ TEDAVİ

SELÜLİT MASAJI

Doğru masaj uygulaması kan akışını arttırırken cildin en üst katmanı altındaki yağ dokularını yumuşatır. Bu bölgede biriken ve portakal kabuğu görünümüne yol açan sıvıları azaltır. Selülit masajı diz kapaklarının hemen üzerinden başlayarak kalçaların bitimine kadar olan bölgeye yapılmalıdır.

DÖRDÜNCÜ TEDAVİ

MALZEMELER


-2 yemek kaşığı elma sirkesi
-4 çorba kaşığı su
-1 çorba kaşığı bal

Bütün malzemeleri karıştırıp etkilenen bölgeye uygulayın. 30 dakika bekletip, ılık suyla durulayın.  Bunu her gün düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi antioksidan ve mineraller içerir, şişkinliği azaltarak selülit görünümünü azaltır.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım