Şemdinli'den kahreden haber!

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Özel Harekat Şube’den 1 polis şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şemdinli'den kahreden haber!
Hürriyet'te yer alan habere göre çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Erhan Konuk'un acı haberi baba evine ulaştı. Şehidin nişanlısı Nur Ayaz, “Hayallerimiz vardı. Erhan beni nasıl bıraktın” diyerek ağıt yaktı.

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Altınsu Köyü’nde operasyonu sürdüren Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Şube timleri ile PKK’lı teröristler arasında dün gece çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir polis şehit oldu,bir güvenlik görevlisi de yaralandı. PKK’lı teröristlere yönelik hava destekli operasyonlar sürüyor.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu, bir polis yaralandı. Şemdinli ilçesinin Kilise Tepe mevkisi su deposu civarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, özel harekat şubesinde görevli bir polis memuru şehit oldu, bir polis yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Çıkan çatışmada bir polis memuru şehit olmuştur, bir polis memuru ise hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı polis memurunun tedavisi sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

ADANA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Erhan Konuk’un, Adana’nın Pozantı İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin ilçe merkezinde oturan ailesine şehitlik haberi saat 04.30’da verildi. Eve giden Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Kılıç, annesi Nuray Konuk’a oğlunun şehitlik haberini verdi. Şehidin kamyon şoförü olan babası Fehmi Konuk ise acı haberi Afyonkarahisar yolunda aldı. Fehmi Konuk, buradan yanındaki muavini yardımı ile Adana’ya dönüşe geçti. Şehit Erhan Konuk’un, Görkem Nur Ayaz ile sözlü olduğu, Kurban Bayramı’nda izinli gelip Pozantı’da nişan yapmayı planladığı belirtildi.

"HAYATIMIN EN ZOR ANLARINDAN BİRİ OLDU"

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Konuk ailesine oğulları özel harekat polisi Erhan’ın şehit olduğu haberini verirken hayatının en zor anını yaşadığını söyledi.

Kaymakam Tengir, "Bu sabaha karşı meslek hayatımın en zor anlarından birini yaşadım. Ailemize bu haberi vermek çok zor oldu. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi. Şehidin cenazesinin, bugün yapılacak törenin ardından Pozantı’da toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİDİN NİŞANLISINDAN ‘HAYALLERİMİZ VARDI’ AĞIDI

Acı haberi alan şehidin yakınları baba evine gelip taziyelerini aileye iletirken, eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası kamyon şoförü Fehmi Konuk'un güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Nur Ayaz ise taziye evine geldiğinde, “Hayallerimiz vardı. Erhan beni nasıl bıraktın? Nasıl aldılar seni benden. Allah’ım nasıl kıydılar ona. Sabır ver Allah’ım. 3 ay sabır edemiyorum bir ömür nasıl sabır edeceğim” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Polis Özel Harekat Erhan Konuk’un cenazesinin ikindi namazına müteakip toprağa verileceği öğrenildi.

Şemdinli'den kahreden haber!