Semih Şentürk futbolu bıraktı!..

Yedek kulübesinden gelerek attığı gollerle ‘Nöbetçi Golcü’ lakabını alan yıldız futbolcunun vedasını Alex de Souza duyurdu. Brezilyalı efsane, duygu dolu bir mesaj paylaştı.

Semih Şentürk futbolu bıraktı!..
Fotomaç'ın haberine göre Sarı-lacivertlilerin 'Nöbetçi Golcü'sü Semih Şentürk 35 yaşında futbol kariyerini sonlandırdı. Fenerbahçe altyapısından A takıma yükselen Semih'in futbolu bıraktığını, eski takım arkadaşı Alex de Souza Instagram'dan duyurdu. Alex, "Semih'le 2004'te tanıştık. Atak oyuncularımız PHV (van Hoijdoonk) ve Nobre'ydi. Sonra Anelka katıldı. Semih'in antrenmanlardaki alan kovalayıp, hareketlenmeleri ve son toplardaki beceresi çok dikkatimi çekiyordu" diyerek sözlerine başladı.

SENİ ÇOK SEVİYORUM KARDEŞ

Alex, veda mesajını şu sözlerle noktaladı: "Kezman, Deivid, Guiza, Niang, Sow ve niceleri geldi ama Semih çalışmaya devam etti. Zico geldiğinde bana iki şey söyledi. İlki, 'Alex, kaptan sensin', ikincisi 'Türk oyuncuları tanımamda yardımcı ol.' Zico'ya Semih'i daha dikkatli izlemesini söyledim. Özellikle Brezilyalılar, Semih'le oynamaktan keyif alıyordu. O, çok ama çok iyiydi. Onunla oynamaya bayılıyordum. Her zaman yanımda oldu. Semih, seni çok seviyorum kardeş. Sana artık saha dışında şans diliyorum."

EURO 2008'E DAMGA VURDU

A Milli Takım formasını ilk kez 17 Kasım 2007'de giyen Semih Şentürk, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na attığı kritik gollerle damga vurmuştu. Semih; İsviçre, Hırvatistan ve Almanya filelerini havalandırdı. Milli formayla 29 maçta 9 gol bulan Semih, son olarak Eskişehirspor'da forma giydi ve kulüp bulamadığı için futbolu bıraktı.

F.BAHÇE'DE 9 KUPA KALDIRDI

1983 doğumlu Semih Şentürk, 2000- 01 sezonunda F.Bahçe'de A takımla idmanlara çıkmaya başladı. 1 sezon İzmirspor'a kiralanan Semih, 2002-03'ten itibaren forma giymeye başladı. 12 sezon boyunca 280 maça çıkıp 86 gol atan yıldız futbolcu; 5 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa olmak üzere 9 kupa kaldırdı. Semih, 2007-08 sezonunda 17 gol atarak Süper Lig'de Gol Kralı olmuştu.

SEMİH ŞENTÜRK'ÜN VEDA MESAJI: “BİR YANLIŞIM OLDUYSA AFFOLA...”

"Hem hayallerimin hem de sonrasında hayatım olacak futbol topunun peşinden koşmaya başladığımda henüz 10 yaşında bir çocuktum.. Sırasıyla formasını sırtımda taşıdığım Özçamdibispor, İzmirspor, Fenerbahçe, Antalyaspor, Medipol Başakşehir, Eskişehirspor ve Türk Milli Takımına sonsuz teşekkürlerimi sunarım..

Birlikte çalıştığım başkanlarıma, yöneticilerime, hocalarıma, takım arkadaşlarıma, tüm kulüp çalışanlarına minnettarım.. Sahada karşılıklı mücadele ettiğimiz arkadaşlarıma, kulüplere de ayrıca teşekkür ederim.. Bir yanlışım olduysa affola.. ve elbette en büyük teşekkürüm aileme.. İyi gün kötü gün demeden desteklerini hiçbir zaman esirgemediler..

19 yıldır hizmet ettiğim futbol camiasında önceliğim hep saha içindeki ve saha dışındaki kimliğimle örnek olabilmekti..

Futbol yaşantımın büyük bir bölümünü geçirdiğim, çatısı altında büyüdüğüm, hayallerimi süsleyen, forması altında nice başarılara imza attığım, “Genç Fenerli Semih” olarak anıldığım Fenerbahçe Spor Kulübü ve büyük Fenerbahçe taraftarları, geçmişi anımsadığımda güzel anılarımın başrolü sizlersiniz.. Evladınız olarak bağrınıza bastığınız, daima desteklediğiniz için ne kadar teşekkür etsem az.. Aktif futbol yaşantımın sona erdiğini sizlerle paylaşır, kariyerini sürdüren meslektaşlarıma da sonsuz başarılar dilerim. Saygılarımla.."
Konular Spor Haberleri