Semra Güzel: "Star olmak gibi bir hayalim yok"

Semra Güzel, oyunculukta emin adımlarla ilerliyor. ‘Şevkat Yerimdar’ adlı yapımda "Sanem" karakterine hayat veren oyuncu “Tüm zorluklara rağmen yürümeye devam’ diyor.

Semra Güzel: "Star olmak gibi bir hayalim yok"
Semra Güzel'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

Oyunculuğa nasıl karar verdiniz? 


Bu soru sorulduğunda yüzümde hep bir tebessüm oluşur. Çünkü tasarım bölümüne yönelmek hususunda nasıl bir güç beni teşvik ettiyse aynı şekilde oyunculuk hususunda da aslında hep bir aidiyet hissiyatı içinde oldum. Lise yıllarında hep sahnelerin aranan ismiydim. Benim için büyük bir keyifti kalabalığın önünde rolümü icra etmek; üniversite yıllarımda sahne imkânı bulamayınca radyoda aldım soluğu.

Komedi dizisinde oynuyorsunuz. Komedi oynamak zor mu?

Komedi beni daha fazla düşündürüyor ve hani olur ya bilmediğiniz yerden gelir hep sorular. Komedi deneyimleri de öyle geliyor bana. Üzüntüye daha meyilli bir toplumuz, çabuk demoralize olabiliyoruz ama gülmek bazıları için çok zor.

Oyunculukta kurallarınız var mı?

Her oyucunun kişiliği gibi ona nüfuz eden kendi iç dünyasında bütünleştiği kurallar vardır bence. Herkes gibi benim de elbette sınırlarım var.

Size gelen rolleri neye göre seçiyorsunuz?

Proje, her şeyden önce kalbimin tellerine dokunmalı ya da beynimin içinde ışıklar yanmasına sebep olmalı, heyecanlandırmalı. Büyüklerimle de paylaşım yaparak onların deneyimlerinden faydalanırım.

Oyunculuğun neresindesiniz?

Emekleyerek başladığım günleri geride bırakıp yürümeye başladığımı düşündüğüm günlere geldim diyebilirim. Tabii ki yol uzun ve sabırla tüm zorluklara rağmen yürümeye devam edeceğimi biliyorum.

Ünlü olmak için magazinsel olmak gerekiyor mu?

Evet! Eğer soru ünlü olmaksa magazinsel olmanın katkısı kesinlikle var. Magazinsel olmak daha fazla kitleye ulaşarak kitlenin sizin farkınıza varmasını sağlıyor ama başarılı ve güzel haberlerle magazinsel olmak tercihim.

Hedefim televizyon programı

Her proje farklı bir deneyim... Edinmiş olduğum deneyimlerle hayatıma bir şeyler katarak devam etmek büyük hedefim. Oyunculuk benim için aşk ama son dönemlerde hedeflerim arasında izleyicilerin karşısına bir televizyon programıyla çıkmak da var. Umarım en kısa zamanda planlarım gerçekleşir.

OYUNCULUKTA BAŞARI ÖNEMLi

Ne gibi hayalleriniz var?

Türkiye starı olmak gibi hayalim yok. Oyunculuk ve özel hayatımda başarılı ve temiz anılmak istiyorum.

Oyunculuğun yanı sıra güzellik uzmanısınız.

Mesleklerin sadece alınan eğitim sonucunda ulaşılan hedefler değil de var olan yeteneklerin yönlendirdiği birikimler olduğunu düşünüyorum. Güzellik uzmanı olarak hâlâ çalışmaya devam ediyorum. Çünkü yıllardır güven ilişkisine dayalı sabit müşterilerim var. Keyifle yaptığım bu işi tamamen bırakmam şimdilik zor görünüyor.

GÜZELLİK KAPILARI DAHA KOLAY ARALIYOR

Güzellik başa bela değil, taçtır çiçektir. Her iki mesleğimde de dış güzellikle alakalı olduğundan iç güzelliğin önüne geçiyor ve kapıları daha kolay aralıyor. Ancak ruh ve beden bir bütündür. Bedenin güzelliği ruhu, ruhun güzelliği bedeni destekler. O kolay açılan kapılardan güzel bir şekilde ilerlemek için ahlak, ruh güzelliğine de yardımcı olacaktır.
Konular Röportaj