Semra San: "Türkiye’de kendini kabul ettirmek zor"

Yeni maxi single çalışması ‘Son Söz’le birlikte dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu ve şarkıcı Semra San, yeni projesini ve gelecek planlarını anlattı.

Semra San: "Türkiye’de kendini kabul ettirmek zor"
Semra San'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Son Söz’ adlı albümünüzün süreci nasıl gelişti?


Bu albümüm için aslında yaklaşık iki yıl önce başladım çalışmalarıma. Daha doğrusu şarkı arayışına erken başladık... Stüdyo günleri başlamıştı ki o dönem dizi projesi geldi ve albümü rafa kaldırmak zorunda kaldım. Oyunculuk benim için çok önemliydi ve böyle bir teklif gelince albümü beklemeye alıp diziyi kabul ettim.

- Şarkı seçiminde zorlandınız mı? Bu albüm için kimlerin kapısını çaldınız?

‘Son Söz’ parçasını Sinan Akçıl’dan aldım. Son anda Sinan yine bir slow şarkı dinletti. Adı “Karabelam” çok güzel  bir aşk şarkısı… Böylelikle kendisinden 2 şarkım oldu. Ve tabii ki bu camianın duayeni olmazsa olmazı sevgili abim Hakkı Yalçın. Benim için çok değerlidir, yurtdışından geldiğimden beri desteğini benden hiç esirgemedi.  “Özür diliyorum aşktan” da öyle çıktı aslında... Okudum sözlerini çok beğendim ve müziği yapması için Gökhan’ın kapısını çaldık... Çıkış şarkım ve klibimi çektiğim “Özür Diliyorum Aşktan“ şarkısının sözleri Hakkı Yalçın, müziği Gökhan Tepe’ye ait… İki güzel insan bir araya geldi ve her zaman olduğu gibi çok güzel bir aşk şarkısı doğdu.

UNUTULURUM TELAŞI YAŞAMADIM

- Sizin için önemli olan şarkının sözü mü yoksa melodisi mi?

Aslında her ikisi de ama şöyle bir şey var ben de... Hüzünlü olduğumda şarkının sözlerine dikkat ederim. Keyifli mutlu olduğumda da müziğine… Yani ikisi de önemli (gülüyor).

- Şarkıların çok çabuk tüketildiği, sürekli tekli parçaların piyasaya sürüldüğü bir dönemde iki yıl ara vermek uzun bir süre değil mi?

Müziğe ara vermemin sebebi dizi çekiminde olmamdı ve bir iş yapıyorsam ona yoğunlaşıp en iyi şekilde yapmayı isterim. Bazen çok dağılmak iki işiniz içinde sıkıntı yaratabiliyor. Yine tabii çekimlerden fırsat buldukça kendimi stüdyoda buluyordum. Zaten müzik oyunculuk birbirini tamamladığını düşünüyorum. Ben işimin başka bir alanında kendimi geliştirdiğim için müziği ihmal ettim diye bir duyguya ya da unutulurum telaşına kapılmadım.               

- Ece Seçkin, Aleyna Tilki, Simge gibi yeni genç yetenekler ön plana çıktı. Sizce jenerasyon değişikliği mi yaşanıyor?

Hepsi birbirinden yetenekli ve başarılı isimler. Ön plana çıkmaları işlerindeki başarıları beni çok mutlu ediyor. Günümüzde her şey çok çabuk tüketiliyor.  Tabii ki müzikte de öyle, zaman bize değil biz zamana uyuyoruz... Kendi değerlerimizi kaybetmeden değişikliklere uyum sağlamamız gerekiyor.

HER DALDA YENİLENMELİYİZ

- Siz kendinizi, müziğinizi yenilemek için neler yapıyorsunuz?


Bol bol yerli yabancı şarkılar dinliyorum. Yurtiçinden ve yurtdışından meslektaşlarımı takip ediyorum. İnsanlar sadece müzikte değil her dalda kendini yenilemeli keşfetmeli diye düşünüyorum. Mesela bence her insan oyunculuk eğitimi almalı oyunculuk yapmasına gerek yok insan kendini keşfediyor her anlamda... Bana oyunculuk eğitimi çok şey kattı…        
                                              
- Oyunculuk çalışmanız ne yönde?

Şu an oyuncu koçumla çalışmalarım devam ediyor. Bir iki senaryo okudum görüşmelerimiz sürüyor. Oyunculuğu çok sevdim… İlk deneyimim “Kördüğüm” dizisiydi. Mehmet Aslantuğ gibi bir duayenle aynı karede olmak benim için büyük bir şanstı.

- Müzik dünyasında sahte tıklanmalar konuşuluyor. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Evet maalesef duyuyorum, görüyorum, gülüyorum. Artık gerçeklerden uzağız. Yapıyorsan abartmayalım en azından. Bunlar yakın zaman içinde belki başarı getirir gibi gözükebilir ama uzun vadede sonuçta başarı olarak dönmez. Kazançları kadar bence kaybettikleri de olur. Kimseyi eleştirmeyi sevmiyorum ama gerçekten çok da abartmamak gerek.           

ÇEVREMİ GÖZLEMLEYEREK BÜYÜYORUM

- Geriye dönüp baktığınızda pişmanlıklarınız var mı?


Herkesin olduğu gibi mutlaka vardır tabi ki benim de pişmanlıklarım ya da keşkelerim var. Ama bunların hepsinin beni olgunlaştırdığına inanıyorum. Yaptığım hatalarım da hayatıma giren insanlar da bana negatif etki bile yaratmış olsalar onlardan bir şey kattılar. Hayatımda mümkün oldukça keşke demek yerine bana neler kattılar gelişleriyle ve gidişleriyle neler götürdüler bunları öğrenmek için kendimi geliştiriyorum. Pişmanlıklar hep olacaktır ama bunları da bir öğretiye çevirebilirsek o zaman sanırım daha mutlu olabiliriz.                                     

- Bu sektörde kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?

Daha çok yolun başındayım. Daha doğrusu bu işte evet tamam ben oldum dediğiniz an kaybettiğiniz andır. Ben de yolun başında emeklemekten yeni yeni yürümeye başlamış küçük bir bebek gibi hissediyorum. Bu meslekte öğrenecek ve kendime katacak çok şeyim var. O yüzden büyüklerimi dinleyerek, çevremi gözlemleyerek büyümeye olgunlaşmaya çalışıyorum mesleğimde. Kendi adıma şunu söyleyebilirim, ben her sonraki işimde kendimi daha iyi hissediyorum.

-Hak ettiğiniz değeri gördüğünüze inanıyor musunuz?

Maalesef Türkiye’de kendinizi kabullendirmeniz çok zor, çok zaman alıyor… Enteresandır ki bazı insanlar için bir o kadar da kolay olabiliyor. İnsan önce kendi değerini kendi bilmeli görmeli. Bunu bile çok hızlı yapamıyoruz baktığımızda… O yüzden ben de adımlarımı sağlam ve emin atarak hak ettiğim değeri göreceğime inanıyorum. Yolun çok başındayım ve emeğimin çalışmalarımın karşılığını mutlaka alacağıma inancım tam.     

AŞK BENİ MOTİVE EDER

"Aşk heyecandır insanın hayatında… Çok duygusal bir insanım... Aşk kadınıyım. Aşk beni motive eder içim içime sığmaz ve daha verimli biri olurum. Benimde kalbimi heyecanlandıran birisi var…  Ama çok konuşmayı tercih etmiyorum. Bir erkek beni güzel sevmesi, güzel bakması, gözleriyle, aşk dolu bakışlarıyla konuşmasıyla etkiler beni... Bana güven vermeli çünkü huzur isterim…  Yormayan bir ilişki... Ama aşk öyle beklentilerin ve beğenilerinin dışına da çıkarabiliyor seni o yüzden kalıplara koymak pek mümkün değil.

EVLENMEK İÇİN ACELEM YOK

Henüz evlilik gibi bir düşüncem yok. Kader kısmet her şey.  Tabi ki bende isterim bir çocuğumun olmasını çünkü çocukları çok seviyorum… Şimdilik çocuk özlemimi yeğenlerimle gideriyorum. Onlar yurtdışında yaşıyor ama sırf özlemimden tüm boşluklarımı onların yanında geçiriyorum. Evlenmek için hiç acelem yok açıkçası."
Konular Röportaj