Seray Sever: "Hayatın şifresi gökyüzünde gizli"

Seray Sever astroloji merakını profesyonel bir platforma taşıyor. “Hayatın şifresi gökyüzünde gizli” diyen ve bir astroloji okulu açmaya hazırlanan Seray Sever konunun detaylarını paylaştı...

Seray Sever: "Hayatın şifresi gökyüzünde gizli"
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in röportajı...

Oyunculuk, yapımcılık, sunuculuk, gazetecilik… Şimdi     de astroloji eğitimlerinin verileceği bir okul açacaksınız. Nasıl bir okul olacak?


Çok değerli, kendi alanında  söz sahibi Sevilay Eriçdem, Olgu Ilgın ve Nursun Emlek gibi astrolog arkadaşlarımla müthiş bir pozitif enerjiyle yola çıkma hazırlığındayız. Acelemiz yok. En iyi ve en faydalı eğitim vereceğimiz noktada zodyak dostlarımızla buluşacağız.  Okulumuzda klasik, modern,  Uranyen ve Vedik astroloji üzerine hem temel hem de ileri seviye eğitimleri olacak. Ayrıca workshop ve seminerler düzenlenecek. Merkez İstanbul’da olacak ama on-line eğitim ve danışmanlıklarla Türkiye’nin hemen her yerine ve diğer  ülkelere de ulaşacağız.

Astrolojiyle ne zamandır ilgileniyorsunuz?

Astrolojiye ilgim 13 yaşlarında başladı. Henüz beş yaşındayken Dolunay’ı dakikalarca izlerdim. Karşımda bir yüz varmış da bana gülümsüyormuş gibi gelirdi. Esas lise yıllarında profesyonel astroloji kitapları toplamaya başladım. O gün bugündür yerli yabancı müthiş bir koleksiyonum oldu. Her sene güvendiğim astrologlara harita analizimi yaptırırım. Yıllarca Hakan Kırkoğlu’ndan danışmanlık alıp yol haritamı anlamaya çalıştım. Sonunda haritam uygun işaretleri gösterdiğinde Göklerin Bilgeliği Okulu’ndan eğitim almaya karar verdim ve astrolog oldum. Şu an Hakan Kırkoğlu’nun master sınıfına devam ediyorum aynı zamanda Sevilay Eriçdem’le de Uranyen Astroloji üzerine çalışıyoruz.

ASTROLOJİ HAYATINA IŞIK TUTAR

Neden astroloji?


Çünkü hayatın şifresi astrolojide ve gökyüzünde gizli. İnsanları tanımak, yargılamadan anlamaya çalışmak ve farkındalık yolunda ilerlemek için evrenin bize sunduğu müthiş bir hediye. En nihayetinde özgür irade ve seçim yasası her şeyin üstündedir ama astroloji bize hayat yolunda ışık tutar, olasılıkları gösterir. Tüm hayatım, gecem gündüzüm astrojiyle iç içe, olmazsa olmazım. Yıllardır işleyiş şeklini hayatımda da bizzat deneyimliyorum.

Doğum haritamızda yer alan gezegenlerin, yıldızların sırrı ne?

Hepsi her an bizimle iletişim halinde. Yeter ki bakmasını bilin ve şifreleri anlayın. Bir insanın haritasına bakarak kendisine bile itiraf edemediği birçok şeyi görürsünüz. Yıllardır astrolojiyi hayatımın her alanında kullanıyorum. Mesela son birkaç senedir Satürn 12. evimden geçiyor. Bir içe dönüş ve değişim sürecinden geçiyorum. Göz önünden çekildim ve tekrar yapılanıyorum. Astroloji ihtimalleri sunarak yoluna ışık tutar ancak seçim yine senindir. Bazen akıntıya karşı yüzersin bazen de akıntıya kendini bırakırsın ve o seni götürür. Hani kimi zaman şans ve kolaylık kapımızı çalarken kimi zaman da dirençle karşılaşırız ya. Gezegenlerin enerjileri de üstümüzde böyle çalışıyor.

Astroloji size ne öğretti?

Öncelikle kendimi ve yaşam yolculuğumu öğrenme yolunda ışık tuttu. İnsanları anlamayı, yaşam yolculuklarına sevgi ve saygı duymayı öğretti. Değiştiremeyeceğim kişi ve durumları kabullenmeyi, dayanamadığım zamanlarda bu kişilerle yolumu ayırma hakkımı kullanmayı öğretti. En önemlisi de insanı affederek yolculuğuma devam etmeyi… Zamanında kötü olarak gördüğüm olaylara şu an sadece deneyim olarak bakıyorum ve bugünüme hizmet ettikleri için teşekkür ediyorum. Çünkü iyiyi bilmek için kötüyü de  yaşaman gerekir. Tüm bunlar ruhsal gelişimine ve tekâmülüne hizmet eder. Böyle bakılırsa kötü gördüğünüz bir olay sizin için hayra alamet olabilir.

GERÇEK AŞK BAMBAŞKAYMIŞ

Aşk ve sevginin sizdeki karşılığı nedir?


Ben aşk insanıyım. O yüzden de başıma gelmedik kalmamıştır. Bir de gözüm karadır. Allah’tan şans yüzüme güldü de çok mutlu bir ilişkim var. Gerçek aşk bambaşka bir duyguymuş. Aynı anda aynı şeyleri hissetmek, sen daha düşünürken onun seni araması, kendinden çok onun iyiliğini istemek ve bencil olmamak. Onca bilgiye rağmen hâlâ sahiplenme huyumu çözemedim ama. Sevgilim anlayışlı ve farkındalık sahibi olduğu için beni idare ediyor. İşte bu da sevginin ta kendisi…

AYNI BURÇTANIZ RUH EŞİMİ BULDUM

Sevgilinizin hangi burçtan olduğu önemli midir?


Onu daha iyi anlayabilmem için tabii ki sevgilimin haritası çok önemli. Güneşin konumu yani burcu haritanın sadece bir kısmı. Burcu, kısmen yaşam enerjisini aldığı, kimliğini oluşturduğu bilgiyi verir. Mesela sevgilim Dolunay dönemlerinde müthiş huzursuzlanır. Bunu bildiğim için üstüne gitmem, bu etkinin geçici olacağını ve birkaç güne rahatlayacağını bilirim ve ona göre davranırım.

Diyelim evlilik teklifi aldınız ama tarihler uygun değil. O zaman ne oluyor, teklif  geri mi çevriliyor?

Hayır, geri çevrilmiyor.   Uygun bir tarih veriliyor. Yani kendi hayatımda böyle yapıyorum. Hatta ilişkinin üçüncü senesini dolduruyoruz hâlâ ikimizin haritasında ortak bir tarih yakalayamadım (Kahkahalar). Ama o benim zaten ruh eşim, şu Jüpiter Retrosu bir geçsin, bakarız.

Ruh eşinizi bulmanız şahaneymiş…

Evet, ruh eşim ve üç yıldır beraberiz. Âdemle Havva gibiyiz. Bu dönüşüm yolculuğunda hayatıma müthiş katkısı oldu ve evrenin bana hediyesi. Aynı burçtanız. Konuşmadan anlaşabiliyoruz hatta bazen konuşarak anlaşamıyoruz, gerçekten enteresan bir ilişki. Varlığı benim için aşk, sevgi ve huzur demek. İlişkilerde çok kolay biri değilim ve Eray bilge ruhu, sakin ve sevgi dolu iletişimiyle bu dengeyi çok iyi sağlıyor. Aynı şekilde ben de onu sevgi, saygı ve sadakatimle hayatımda başköşeye koyuyorum ailemle birlikte. Sevmek ve sevilmek, derin anlayış dahilinde aşkla birleşmek çok kıymetli.

TUTULMANIN ETKİSİ İKİ SENE SÜRECEK

Önümüzdeki günlerin önemli astrolojik olayı nedir, bizi neler bekliyor?


Şubat’ta iki önemli tutulma oldu. Kişinin haritasında nereye dokunuyorsa o noktada tecrübe yaşayacaklar. En son 26 Şubat’ta Balık burcundaki tutulmanın etkisini altı ay iki sene içinde daha da çok göreceğiz. Akıldan çok inanç ve sezgiyle pozitif enerjilere odaklanarak bu tutulmadan fayda sağlayabiliriz. Çünkü akıl çalıştırmanın bir faydası olmayacak. Neptünyen bir tutulma olduğu için ortam sisli ve görüş alanı açık değil. Bu arada Venüs Retrosu da geldi. Bu dönem güzellik ve estetik konularında büyük değişikliklere gitmemekte fayda var. Eski sevgililer arayabilir, en azından aklımıza gelebilir. Bir de paramızı kullanırken daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Her hareketinizi yıldızlar mı belirler? Mesela çalışacağınız kişileri burçlarına göre mi seçersiniz?

Belli başlı olaylarda gökyüzünü çok ciddiye alırım. İşe birini alacaksam muhakkak haritasına bakarım. Hayatıma girme ihtimali olan arkadaşlarım için de böyle. Kişinin haritasındaki matematiği görünce onu daha iyi anlama fırsatı yakalıyorsun ve iletişim kurabiliyorsun. Mesela bir arkadaşım birinden hoşlanırsa hemen “doğum tarihini al” diyorum ve haritasına bakıyorum. Bazen uzak durmalarının daha iyi olabileceğini görüp söyleyebiliyorum. Ancak müdahale etmiyorum çünkü kişi kendi deneyimlemeli. Demek o ilişkide bir şey yaşaması gerekiyor ki o kişiyi hayatına çekiyor.

Hangi döngülerde neyi yapar ya da neyi yapmazsınız?

Merkür Retrosu’nda sözleşme imzalamam, elektronik alet almam, iletişimde yanlış anlamalar olma ihtimalini hep göz önünde tutarım.  Venüs Retrosu’nda estetik, güzellik konularında değişiklik yapmam. Eski sevgili arayabilir, hiç şaşırmam. Parasal konularda yatırımlara daha dikkat ederim. Satürn Retrosu’nda eksiklerimi tamamlarım, geçemediğim sınavlar var mı ona bakarım. Ve asla Jüpiter Retrosu’nda evlenmem.
Konular Röportaj