Seren Deniz Yalçın'ın yıldızı parladı

Kanal D’de ekrana gelen ‘Aşk ve Günah’ın Nesrin’i Seren Deniz Yalçın, “Haftanın altı günü setteyiz. Yani günde 30 sayfa ezber yapıyorsunuz. Bu sayede ezber yeteneğim çok gelişti” dedi.

Seren Deniz Yalçın'ın yıldızı parladı
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı..

- Oyunculuğa nasıl başladınız? Keşfedilme hikayeniz nedir?


Küçüklüğümden beri ilgili olduğum ama hiç deneme fırsatı yakalayamadığım bir şeydi oyunculuk. Sporcuydum, dans ediyordum ve  fotomodellik yapıyordum. sağlık Bakanlığı’nın kamu spotu için oyuncu aranıyordu, bir arkadaşım beni tavsiye etmiş.

- ‘Aşk ve Günah’a dahil olma süreci nasıl gelişti?

Ankara’da yaşıyordum ama o dönem İstanbul’daydım. Dönmeme bir gün kala ‘Aşk ve Günah’ teklifi geldi. İki saat sonra görüşmedeydim ve sözleşme imzalayıp çıktım. Düşünsenize Ankara’ya evinize dönmeye hazırlanıyorsunuz ve iki saat içinde İstanbul’a taşınma kararı alıyorsunuz. Çünkü yapımcılarım bana öyle bir sıcaklık verdiler. Ertesi gün de “Kayıt” dedik. Hiç düşünmedim. Şimdi de iyi ki diyorum.

- Dizide canlandırdığınız Nesrin’in size benzeyen yanları var mı?

Kararlılık konusunda benziyor ama seçtiğimiz yollar farklı. Ben aklımdakini yapmak için insanlara zarar vermem ya da onları ezip geçmem. Nesrin, biraz daha katı bu konuda. Gözü pek bir şey görmüyor.

- Günlük dizide oynamanın avantajları neler?

Avantajı, ezber yeteneğim gelişti. Günde 30 sayfa ezber yapıyorsunuz. Hep çok iyi oyuncularla, çok iyi ustalarla aynı sette bulundum. Bu da benim için büyük bir fırsattı. Çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.

- Çekimler nasıl geçiyor? Haftada kaç gün çalışıyorsunuz, ne kadar sürüyor bölüm çekimleriniz?

Haftanın altı günü setteyiz. Yoğun bir iş temposu ama genel olarak dizi setleri yoğun. Günlük, haftalık fark etmiyor, her zaman sıkı bir tempoda çalışıyorsunuz. Ama eve geldiğimde hissettiğim yorgunluk işimi çok sevdiğim için pek bir önem taşımıyor.

- Tanınmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Ben hâlâ aynı benim… Daha yolun çok başındayım pek anlamıyorum henüz tanınmakla tanınmamak arasındaki farkı açıkçası.

- Sosyal medyada, sokakta oyunculuğunuz adına tepkiler nasıl?

Güzel eleştiriler geliyor. O kadar mutlu oluyorum ki... Bence bu meslekte takdir görmek özel ve güzel bir nokta.

‘Cem Yılmaz’la oynamak isterim’

- Ekranda kendinizi beğeniyor musunuz?


Bence bir oyuncu kendini ekranda izleyip “Vay be ne kadar iyi oynamışım!” diyorsa, yanlış oynamıştır. Kendimi ekranda beğenmenin ucundan bile geçmiyorum. Fakat genel olarak sahne enerjisine, duygusuna bakıp doğru ya da yanlış diye yorumladığım oluyor.

- Birlikte rol almak istediğiniz oyuncular var mı?

Cem Yılmaz ve Zerrin Tekindor’la aynı projede yer almayı çok isterim.

- Oyunculuk adına neler planlıyorsunuz?

Genelde hayal edilen değil de elde edilen ve gerçekleştirilen şeyler hakkında konuşmayı severim. Yani tabii ki her zaman kendimle yarış halindeyim ve her zaman daha iyisi olmak için çabalayacağım.
Konular Röportaj