Sevda Aydan'ı kaybettik!..

Türkiye'nin ilk sitcom dizisi Kaynanalar'ın 'Tijen'i ünlü sanatçı Prof. Dr. Sevda Aydan 87 yaşında hayatını kaybetti. Aydan bir süredir yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi görmekteydi.

Sevda Aydan'ı kaybettik!..
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Türkiye'nin yayınlandığı dönemde taraflı tarafsız herkes tarafından büyük bir beğeniyle takip edilen ilk sit com dizisi Kaynanalar dizisinde Tekin Akmansoy, Leman Çidamlı ve Defne Yalnız ile birlikte oynadığı "Tijen" karakterine hayat veren Kaynanalar dizisinin sevilen oyuncusu, ünlü soprano Prof. Dr. Sevda Aydan tedavi gördüğü Alsancak Devlet Hastanesi'nde hayata veda etti. Bir süredir hastanenin Palyatif Bakım Servisi'nde tedavi gördüğü öğrenilen Aydan'ın yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği yaşadığı belirtildi.

CENAZE NAMAZI YARIN

Sevenlerini büyük üzüntüye boğan Aydan'ın cenazesi yarın Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Alaçatı Mezarlığı'na defnedilecek. Öte yandan Aydan yaşamının son günlerine kadar hastanelerde onkoloji hastalarını ziyaret ederek onlara moral veriyordu.

SEVDA AYDAN KİMDİR?

Sevda Aydan 1930 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1951 ve 53'te Ankara Devlet Konservatuarı Şan ve Opera Bölümleri'ni bitirdi. Ankara Devlet Operası'nda Traviata operasıyla sanat hayatına atılan sanatçı Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı. 1962'de Rusya'nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Bakü operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. 1964'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden ayrılan sanatçı, çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği üzerine çalıştı. Televizyon dünyasında Türkiye'nin ilk sit com dizisi niteliği taşıyan Kaynanalar'da Tijen rolü ile tanındı. Sevda Aydan eski milli basketbolcu Efe Aydan ile sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan'ın annesidir.

SacitAslan.Com olarak Sevda Aydan hanımefendiye Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileriz...