Sevenleri genç Müge için dua ediyor!

Karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Müge Koç için sosyal medyada başlatılan yardım kampanyası beklenen sonucu verdi. İstanbul'da kadavradan alınan karaciğer, İzmir'de yapılan ameliyatla Müge'ye nakledildi...

Sevenleri genç Müge için dua ediyor!
Yeni Asır'dan Kazım Yörükce'nin haberine göre yaşama tutunabilmesi için 24 saat içerisinde karaciğer nakli olması gereken Aydınlı 29 yaşındaki Müge Koç için sosyal medyada başlatılan kampanya çığ gibi büyürken, müjdeli haber İstanbul'dan geldi. Bir kadavradan bulunan karaciğer, havayoluyla İzmir'e getirildi. Müge'ye organ nakli ameliyatı yapıldı.

ORGAN İFLAS ETMİŞ

Efeler ilçesinde yaşayan Savaş ve Nihal Koç çiftinin iki çocuğundan biri olan Müge Koç, karın şişliği nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Yapılan kontrol ve tetkiklerin ardından doktorlar, genç kızın karaciğerinin iflas ettiğini ve 24 saat içerisinde nakil yapılması gerektiğini söylendi. Aydın'da karaciğer nakli yapılamadığı için Koç, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

SEFERBER OLDULAR

Çaresiz kalan aile, organ bağışı için basın aracılığıyla yardım talebinde bulundu. Müge için sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı.

Çığ gibi büyüyen kampanyada B ve 0 Rh+ grubu kana sahip, gönüllü karaciğer bağışı yapacak vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

24 saat geçmeden Müge'ye karaciğer bağışında bulunmak için yüzlerce kişi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvurdu.

Hastane de uygun donör için diğer hastanelerle irtibata geçti.

Müjdeli haber dün sabah saatlerinde İstanbul'dan gelirken, bir kadavradan bulunan karaciğer, havayoluyla İzmir'e getirildi. Karaciğer nakli için ailesinden izin alınmasının ardından Müge'ye organ nakli ameliyatı yapıldı.

DURUMU KRİTİK

Baba Savaş Koç, kızının durumunun kritik olduğunu belirterek, "Doktorlar, geç kalındığını ve kızımın yaşama şansının azaldığını söyledi. İstanbul'dan getirilen karaciğerin kızıma nakli için bizden izin alındı. Karaciğer, nakledildi. İnşallah kızım hayata tutunur" dedi.

Kızına organ nakli için seferber olan herkese teşekkür eden Koç, "Bir gün içerisinde binlerce kişi arayıp organ bağışında bulunabileceğini söyledi. Geçmiş olsun dilekleri için arayanlar da oldu. Duyarlılıklarından dolayı herkese teşekkür ederim. Kızım için herkes duasını esirgemesin" diye konuştu.