Sevgihan: "Şansım yaver gitti"

Sevgihan, ilk single çalışması “Kalpsiz”i müzikseverlerin beğenisine sundu. Çiçeği burnunda şarkıcı, “Yaptığım işe güveniyorum ama şansım da yaver gitti” diyor.

Sevgihan: "Şansım yaver gitti"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Yeni single’ınız hayırlı olsun. Neden “Kalpsiz”?


Teşekkürler. Kalpsiz bestelediğim son şarkıydı. Farklı bir şarkıyla çıkmayı planlamıştım ama Samsun Bey böyle uygun gördü. Diğer şarkıların tansiyonu daha yüksek, Kalpsiz daha naif bir şarkı ama bu şarkıda tarzım ve tavrım çok net.

Müzik yolcuğunuz ne zaman başladı?

Lisede çekingen ve içine kapanık bir çocuktum, sürekli müzik dinlerdim. Sevdiğim şarkıcıların çoğunun elinde gitar vardı. Önce gitar çalma hevesi sardı. Para biriktirip gitar aldım ve kursa gittim. Daha sonra okul orkestrasında gitar çalmaya başladım. Solistimiz üst sınıflardandı, o mezun olunca müzik öğretmenimiz, “Hadi Sevgihan sen şarkı da söylersin” dedi. Zaten evde ayna karşısında provalar yapıyordum, böyle bir teklif gelince hemen atladım.

HİÇ TANINMAMAK ÇOK ZOR

Single yapma fikri ne zaman çıktı ortaya?

Hacettepe Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Fazlasıyla dramatik ve romantik bir bölüm. Mezun olduktan sonra bir gün âşık oldum. Herhalde okuduğum bölümün de etkisiyle kendimi şiir ve şarkı sözleri yazarken buldum. Müzisyen arkadaşlarım da bu şarkılar kayda geçirmem konusunda destek oldular. Hoşlarına gitti yaptığım besteler ve bir anda yaratıcı bir ruh haliyle stüdyoda bulduk kendimizi. Bir şeyler üretmek, paylaşmak keyif verici. Bunun için yaşıyorum.

Single çıkarana kadar nasıl bir süreç yaşadınız?

Heyecan verici ama işin içine girince ne kadar zahmetli olduğunu anlıyorsunuz. Ruhunuzu ortaya koymak istediğiniz bir işe giriştiğinizde bir sürü nitelikli insanı bir araya getirmek gerekiyor. Düzenlemeleri yapan arkadaşım Özgür Aksüyek'le farklı bir yol izledik. "Her şeyi yapıp bitirelim sonra müzik şirketleriyle iletişime geçeriz" dedik. O sıralar Özgür, Zakkum grubuyla çalıyordu. Zakkum'un solisti Yusuf Demirkol turne arabasında demoları duyuyor ve DMC şirketinin müdürü Samsun Demir ile paylaşıyor. Sonrası pamuk ipliği. Yaptığım işe güveniyorum ama şansım da yaver gitti diyebilirim. Hiç tanınmıyor olmak aşırı zor bir durum, bu yüzden başlangıçta destek görmek çok önemli.

Single çıkarırken başarılı olurum veya olmam kaygısı yaşadınız mı?

Yaşamadım. Benim tek derdim sevdiğim ve yapabildiğim işte yol alabilmek ve şu anda emin adımlarla ilerliyorum. Bunun için çok değerli müzisyenlerden ve yapımcılardan destek görüyorum. Bu da doğru yolda olduğumu hissettiriyor. Azimli olduğum sürece çok başarılı işlere imza atacağıma eminim.

BAVULU KAPIP GELDİM

Ankara’da yaşıyormuşsunuz sanırım. İstanbul’la yolunuz ne zaman kesişti?


İstanbula gelmek hep aklımdaydı, sadece doğru zamanı ve şartları kolluyordum. Müzik çalışmaları bitmeye yakın çok güzel bir iş teklifi aldım ve bavulu kaptığım gibi geldim.

Ankara’da nasıl bir hayatınız vardı?

Haftanın üç, dört günü sahneye çıkıyordum ve gündüzleri tercümanlık, onun yanında fotoğrafçılık yapıyordum. Keyifli ama yorucuydu. Ankara’da çok ciddi bir müzisyen dostluğu ve dayanışması var. Hep bir arada oluyorsunuz, fikir alışverişi yapıyorsunuz, o açıdan güzel günlerdi. İstanbul’da herkes canının derdinde, herkes esnaf çünkü çok çetin bir mücadele var. Bir amaç için buraya gelmiş oluyor insanlar ve tutunma stresi, kaygısı, kimyaları değiştiriyor.

İlerideki hedefleriniz arasında neler var?

Birkaç ay sonra yeni bir single gelecek. Bu aşamada çalışmayı planladığımız birkaç işin erbabı aranjör var, ilk hedefim bu ve beni çok heyecanlandırıyor. Şarkılarımı insanlarla buluşturmaya devam etmek, Sevgihan adına alıştırmak, bir orkestra kurup büyük konserler vermek ve iyi şarkıcılara bestelerimi yorumlatabilmek istiyorum. Upuzun bir yol anlayacağınız.

Melankolik biriyim

Mutsuz olduğunuzda sizi en çok ne mutlu eder?


Melankolik biriyim. Zaman zaman Çok mutsuz olabiliyorum. Böyle zamanlarda kimseyle görüşmem. Abur cubur yer ve çok sevdiğim, bir filmi açar, ağlarım ya da çok gülerim. Aşırı mutsuzsam, yazarım da yazarım. En güzel şarkılar o zaman çıkıyor ve ferahlıyorum.
Konular Röportaj