'Sevgililer Günü'nde diyet olmaz!

Kaçamak, diyet ve spor üçlüsüyle bir denge oluşturmanız gerekiyor...

'Sevgililer Günü'nde diyet olmaz!
Akşam'dan Seren Aksüs'ün yazısı...

Hayat boyu diyet mi yapacağız? Özel günlerde bile sevdiğimiz yemekleri yemeyecek miyiz? Yoksa arada bir hayatın tadını çıkarmaya izin var mı? Elbette var. Ancak kaçamak, diyet ve spor üçlüsüyle bir denge oluşturmanız gerekiyor. Nasıl mı? Yanıtları bu yazıda…

ÖZEL GÜNÜN KEYFİNİ ÇIKARIN

Özel günler, sevdiğimiz insanlarla hayatın koşturmasına ara verme, birbirimize odaklanma fırsatları yaratır. İşte “Sevgililer Günü” de bunlardan biri. Ve size de bu özel günün keyfini sevdiklerinizle birlikte çıkarmanızı tavsiye ederim. Özel gün kutlaması denince de akla birbirinden leziz yemeklerle hazırlanmış güzel bir sofra gelir. Peki, hem kendimize hem de sevdiğimiz kişiye yemek sınırlaması koyacak mıyız yoksa o gün için biraz abartma hakkımız olacak mı? Elbette olacak. Çünkü yılda bir kez kutlayacağınız bu özel günde diyet olmaz. Önemli olan sevdiklerinize sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak, sağlıklı yemek seçimi için cesaretlendirmek ve spor yapmaları konusunda motive etmek. 

PİZZANIZI DA PAYLAŞIN

Bu özel günde hem istediklerinizi yiyebilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bunun da yolu hayatı paylaştığınız gibi porsiyonlarınızı da paylaşmaktan geçiyor. Evde veya dışarıda kutlama yapacaksanız canınızın çektiği yiyeceklerden sipariş verirken iki değil, bir kişilik porsiyon tercih edeceksiniz. Pizza yiyecekseniz 1 büyük pizza, üzerine tatlı yiyeceksiniz 1 porsiyon söyleyeceksiniz.  Böylece sıklıkla yemediğiniz ama çok sevdiğiniz besinleri yemiş ve fazla kalori almaktan kurtulmuş olacaksınız. Sıra aldığınız kaloriyi harcamaya geldi.  İşin içine biraz da eğlence katmak isterseniz yemekten sonra dans edebilir ya da yürüyüş yapabilirsiniz.

SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM ATARKEN…

Eğer sevgilinize hediye almadıysanız hem onun için hem de kendiniz için bir diyetisyenden randevu alabilir ve spor salonu üyeliği hediye edebilirsiniz. Ancak asıl göreviniz bundan sonra başlayacak. Çünkü sevdiğinizi sağlık yaşam konusunda motive etmek de size düşecek. Hem diyetisyene hem de spora birlikte gitmeniz emin olun gayet etkili olacaktır. Sağlıklı yaşama adım atarken spor ayakkabısı, spor kıyafetleri, su matarası ve spor çantası alışverişine çıkmak da sizi epey motive edecektir.

Sevgililer Günü diyet reçetesi (İki kişilik)

- Izgara bonfile veya tavuk veya balık,

- İnce hamura büyük boy pizza veya makarna,

- Salata veya ızgara/köz/buharda sebze,

- Tiramisu veya cheesecake,

- Sıcak veya soğuk içecek,

- Yürüyüş veya dans,

- Tamamı 1 porsiyon veya 1 adet olacaktır,

- Fiziksel aktivite yemekten 2 saat sonra yapılacaktır.

Sağlıklı hediyeler

- Diyetisyen görüşmesi (1-3 aylık),

- Spor salonu üyeliği (1-3 aylık),

- Spor kıyafetleri,

- Spor ayakkabı,

- Su matarası,

- Spor çantası,

- Adım (aktivite) sayar.


(Seren Aksüs / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım