Sevil Uyar tatil için Zanzibar'ı seçti

Ekranlara dönmeye hazırlanan güzel oyuncu, yoğun çalışma döneminden önce enerji depoladı. Sevil Uyar, eşiyle beraber Afrika Tanzanya’ya bağlı Zanzibar adasında tatil yaptı.

Sevil Uyar tatil için Zanzibar'ı seçti
Milliyet'te yer alan habere göre Zanzibar’ın güzelliğinden ve insanlarından çok etkilenen Sevil Uyar, Afrika’da turistlerin görmediği bölgelerdeki yoksul köylere su, tarım ve enerji sağlayan İdea Universal ile ortak bir proje gerçekleştireceklerini söyledi.

İdea Universal daha önce de Engin Altan Düzyatan'ın Afrika'da çektiği vahşi doğa fotoğraflarından oluşan 'Sen De Tanık Ol' adlı kişisel fotoğraf sergisinden elde edilen gelirin, Afrikalı çocuklara ve halka sürdürülebilir temiz su kaynakları sağlamak için kullanılacağı ortak bir projeye imza atmıştı.

Sosyal medyadan paylaştığı tatil fotoğrafları büyük ilgi gören güzel oyuncunun, Zanzibar izlenimleri şöyle:
"Sessiz çığlıkların ardında saklı masum yüzlü çocukların sesi olmak gerek diye düşünüyorum. Bu yüzden Afrika’ya gitmek istedim. Dünyaları verecek kadar zengin değildim ama sevgimi verebileceğim kocaman bir yüreğim var. Umutla bakan masum yüzlü çocuklara sarılmak, onlara kendi dillerinde ‘merhaba’ demek istedim. Afrika Zanzibar’ın köylerinde durumlar çok kötü, insanlar zor şartlarda yaşıyor. Temiz su sıkıntısı çekiyorlar, çamurlu su içiyorlar. Biz halimize bin kez şükredelim bence. Hayatlarını gündelik kazançlarına göre yaşayan umut dolu, mutlu, inançlı, sıcacık yürekleri olan başka bir dünya. Ben bavulumda minik kalplerin sessiz çığlıklarını, umutlarını, yaşama sevinçlerini getirdim. Geldiğimden beri aklım Zanzibar’da. Keşke daha fazla imkanım olsaydı da daha çok şey yapabilseydim. İmkanı olan herkesin bir şekilde oraya gitmeleri ve o insanlara yardım etmelerini temenni ediyorum. Başka bir dünyada başka insanlarla tanışmaktan mutluluk duydum. Umut ışığı ol Zanzibar’a."

Sevil Uyar tatil için Zanzibar'ı seçti