Sevilay Yılman'dan konuşulacak Kaşıkçı ayrıntısı!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Yalova’da Suudi bir iş adamına ait olan villalarda Kaşıkçı’nın cesedinin aranması olayına ilişkin bomba bir ayrıntı paylaştı.

Sevilay Yılman'dan konuşulacak Kaşıkçı ayrıntısı!
MedyaRadar'ın haberine göre 2 Ekim'de, İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğunu ziyaretinde çıkan arbedede öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın cesedi hala bulunamadı. Arama çalışmaları sürerken geçtiğimiz günlerde, Kaşıkçı'nın cesedinin Yalova’da Suudi bir iş adamına ait olan villalarda olduğu iddiası ile arama başlatıldı.

Konuya ilişkin dikkat çeken bir ayrıntıyı köşesinde okuyucuları ile paylaşan Habertürk yazarı Yılman, "Bazıları polis ve savcılığın Kaşıkçı’nın cesedinin o villalarda olduğu yönünde ihbar aldıkları için aramanın yapıldığını iddia etti.Ancak bu doğru bir bilgi değil.Böyle bir ihbar kesinlikle yok.Olan sadece o villaların sahibi olan Suudi iş adamı ile cinayet timinde olan birinin cinayetten bir gün önce yaptığı telefon görüşmesi.Yoksa Kaşıkçı’nın parçalara ayrılan cesedinin orada olmadığından yüzde yüz emin savcılık da, polis de. Hülasa… İstihbaratın bu telefon görüşmesi bilgisi üzerine savcılık belki cinayeti aydınlatacak başka bir şeyler ele geçirilir niyetiyle arama yapmak istemiş." ifadelerini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Kaşıkçı’nın cesedi nerede?

Aslında kendime bir söz vermiştim…

Kendi vatandaşlarını Türkiye topraklarında hunharca, canice katleden ve bu caniliklerinin gündemden düşmesi için her yolu deneyen Suudi Arabistan’ın inadına her yazıda, “Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede?” sorusunu soracaktım.

Ancak gündem o kadar yoğun ve hızlı değişiyor ki Türkiye'de maalesef kendime verdiğim sözü tutamadım.

Bundan dolayı mahcubum.

İnşallah bir daha diğer gündemlerin arasında boğulup da, Kaşıkçı’yı unutmadan cesedi bulununcaya dek ya da Suudiler tam olarak ne yaptıklarını açıklayana dek sormaya devam edeceğim.

Bu arada şu Yalova’da Suudi bir iş adamına ait olan villalarda Kaşıkçı’nın cesedinin aranması olayı ile ilgili bir ayrıntı vereceğim.

Bazıları polis ve savcılığın Kaşıkçı’nın cesedinin o villalarda olduğu yönünde ihbar aldıkları için aramanın yapıldığını iddia etti.

Ancak bu doğru bir bilgi değil.

Böyle bir ihbar kesinlikle yok.

Olan sadece o villaların sahibi olan Suudi iş adamı ile cinayet timinde olan birinin cinayetten bir gün önce yaptığı telefon görüşmesi.

Yoksa Kaşıkçı’nın parçalara ayrılan cesedinin orada olmadığından yüzde yüz emin savcılık da, polis de.

Hülasa… İstihbaratın bu telefon görüşmesi bilgisi üzerine savcılık belki cinayeti aydınlatacak başka bir şeyler ele geçirilir niyetiyle arama yapmak istemiş.

Peki bir şeyler ele geçirilmiş mi?

Öğrendiğimden hareketle söylüyorum: Hayır! Kaşıkçı cinayeti ile alakalı hiçbir şey bulunamamış o villalarda.

Sevilay Yılman / Habertürk