Sevilen oyuncudan konuşulacak açıklamalar!..

Sevilen oyuncu İrem Altuğ şu sıralar "Aşk, Ekmek ve Hayaller" adlı dizide canlandırdığı Reyhan karakteriyle sevenleriyle buluştu...

Sevilen oyuncudan konuşulacak açıklamalar!..
Oyunculuğa nasıl başladınız? Oyuncu olmasaydınız ne olurdunuz?
Oyunculuğa merakım çok küçük yaşlarda başladı. 8 yaşımda reklam yüzü seçildim ve reklamlarda oynamaya başladım, ardından da İstanbul Kültür oyuncuları topluluğunda oyunculuk eğitimi alıp, çocuk oyunlarında sahneye çıktım.

‘Aşk, Ekmek ve Hayaller’ dizisine nasıl dahil oldunuz? Burada canlandırdığınız rolden bahseder misiniz?
Projeden bir süredir haberim vardı, ANS ile daha önce çalışmamıştım ama yaptıkları projeleri yakından takip ediyor ve beğeniyordum. Dizi başlamadan kısa bir süre önce tanıştık ve anlaştık. Dizide Reyhan karakterini oynuyorum. Reyhan zengin bir ailenin yanında çalışan annesiyle büyümüş, bir yerde ailenin kızı gibi yetişmiş aynı zamanda ailenin oğluna âşık olmuş. Fakat aradaki statü farkı bu aşka engel olmuş. Zamanla Reyhan da bu aşkı kalbine gömmüş. Ta ki, Ferit’in de hâlâ onu unutamadığını öğrenene kadar.

Canlandırdığınız karakterle benzeşen taraflarınız var mı?
Sanırım en yakın bulduğum özellik, Reyhan’ın kendini her ortama adapte edebilmesi ve her şeye rağmen vaz geçmeyen kararlı tarafı.

Müjde Ar’la aynı dizide oynamak nasıl bir duygu. Oyunculuk konusunda deneyimlerini sizlerle paylaşıyor mu?
Müjde Abla’la çalışmak gerçekten çok özel ve heyecan verici bir deneyim benim için. Bir kere çok doğal ve aklına geleni ağzında tutmayan bir kadın. Çok disiplinli ve her konuda yardımcı olmaya hazır bir oyuncu.

Bu dizide kilit roldesiniz, bu rolü kabul ederken en büyük etken bu mu yoksa başka sebepleri de var mı?
Reyhan’ın hikayesi ne kadar klişe başlasa da bir o kadar farklı devam ediyor. Karakterin bu değişim serüveni beni çok heyecanlandırdı. Naif genç bir kızdan, cesur olgun bir kadına ve anneye dönüşmesi ve bu esnada karşılaştığı zorlukları ve çatışmaları yaşamak ve yaşatmak zor ama bir o kadar da keyifli. Tabii ki dizideki rol arkadaşlarımın, yapım şirketinin ve senaryonun da bu rolü kabul etmem de çok büyük etkisi var.

BENİM İÇİN HAYATI TANIMLIYOR!

‘Aşk Emek İster’ Selvi Boylum Al Yazmalım’ın sloganıydı. Burada da ‘Aşk, Ekmek, Hayaller’ biraz zor bir isim değil mi, dizi genelde neyi anlatıyor?

Benim için hayatı tanımlıyor, öncelikler listemde olmazsa olmaz olanlar.

Mimar Sinan Üniversitesi’nde tiyatro bölümünü bırakıp San Fransisco'da okumuşsunuz. Amerika’da eğitim almanın avantajları neler oldu?
Farklı ülkelerden gelen eğitmenlerle ve oyuncularla çalışma fırsatı buldum. Yeni insanlar ve kültürler tanıdım ve bu beni her anlamda zenginleştirdi. Sahne eğitimi dışında, kamera önü oyunculuk, yönetmenlik, yazarlık, dans ve müzik eğitimleri aldım. Tüm bunları karşılayabilmek için de çeşitli işlerde çalışıp hayatımı kazandım. Kendime verdiğim bu emeğin karşılığını hayatımın her alanında alıyorum.

KARILAR KOĞUŞU’NUN YERİ BENİM İÇİN AYRI

Karılar Koğuşu, Eve Giden Yol filmleriyle ‘Ihlamurlar Altında’ ve ‘Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’, ‘Kayıp Aranıyor’ gibi projelerde oynadınız. Sizin için en özeli hangisi neden?

Yaptığım işlerin hepsinin ayrı bir değeri ve anısı var benim için. Her projede yeni tecrübeler kazanıyorum, yeni dostluklar kuruyorum ve kendimi daha iyi tanıyorum. ‘Karılar Koğuşu’ ilk sinema filmim olduğu için ve rahmetli Halit Refiğ’iyle çalışma fırsatı yakaladığım için apayrı bir yerde.

Hayalini kurduğunuz en önemli rol nedir?
Bir oyuncunun hayatını oynamayı çok isterim.

Bildiğimiz kadarıyla kendi yazıp oynadığınız kısa filminiz Direk Aşk bir çok festivalden ödül aldı. Biraz bahseder misiniz?
Direk Aşk terk edilmiş bir kadının hiç hesapta yokken bir direkle tanışıp ona âşık olmasını konu alıyor. Bir kadının gözünden ilişkiyi ve aşkı sorgulatan, ironik bir anlatıma sahip, trajikomik bir hikaye. Filmimiz 30’a yakın festival dolaştı ve çoğundan ödüller aldı. Bu film sayesinde Cannes Film Festivali’ne katılma fırsatım oldu.

MERYL STREEP’TEN ÇOK ETKİLENDİM

Kadın oyuncuları izlemekten çok keyif alırım. Oyunculuk tarzlarından etkilendiğim çok oyuncu var. Ama her şeyiyle, hayat felsefesi, kariyerindeki istikrarlı ilerleyişi, performanslarındaki dehası ve yetkinliği, filmografisi ve sanat anlayışını tamamen takdir ettiğim kişi, yıllardır  Meryl Streep diyebilirim.

OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM İNTERNET SİTESİ



Konular Röportaj