Sevinç Meşe'den Avrupa başarısı!..

Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 25. Miss Model of the World yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Sevinç Meşe, “Avrupa Kıtası Güzeli” seçildi.

Sevinç Meşe'den Avrupa başarısı!..

Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen en büyük yarışmalardan biri olan, Çin televizyon ve gazetelerinin büyük ilgi gösterdiği Miss Model of the World (Dünya Mankenler Kraliçesi) yarışmasının 25’incisi Shenzhen şehrinde yapıldı.

Yarışmaya her biri kendi ülkesinden seçilerek gelen 55 manken katıldı. Çin’de büyük coşkuyla karşılanan mankenler, gittikleri şehirlerde de özel protokolle ağırlandı.

Çinli organizasyon yetkililerinin kendilerine gösterdikleri yakın ilgi, sokaktaki halkın sevgi gösterileri, gazeteci ve televizyoncuların röportaj istekleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen modeller, “Burada kendimizi çok önemli hissettik. Bu yakın ilgi ve misafirperverlik bizleri çok mutlu etti. Yarışma kampı süresince gezdiğimiz yerlerde gördüklerimi ülkemize dönünce etrafımızdaki herkese tek tek anlatacağız” dedi.

3 KİLOMETRELİK KIRMIZI HALI      

Çin’in Kuzey Kore sınırına yakın Anshan şehrinde kendileri için düzenlenen büyük seremoniye katılan güzeller, görkemli karşılama töreninde de duygulu anlar yaşadı. Güzeller ve dünya delegeleri, binlerce Çinlinin arasında, 3 kilometre uzunluğundaki kırmızı halılar üzerinde yürüdü.

YÜZLERCE POLİS VE ASKER KORUDU

55 güzele, Çin Halk Cumhuriyeti’nde kaldıkları 25 gün boyunca bölge valilerinin misafiri statüsünde VIP protokolü uygulandı.

Bu çerçevede özel motosikletli ve araçlı polis eskortlarının yanı sıra yüzlerce polis, asker ve özel güvenlik birimleri tarafından korunan modeller, tüm ziyaretlerini bu koruma çemberi içinde gerçekleştirdi.

Yarışmanın kurucu başkanı ve sahibi olan Çevik Suha Alpaylı için de özel güvenlik önlemleri alındı.

Yakın sivil korumaların yanı sıra zırhlı araçlarla gezdirilen Alpaylı, “Bu yakın korumayı ben de ilk başta anlamadım. Ancak Çinliler önem gösterdikleri yabancı kişilere böyle güvenlik uyguluyorlarmış” dedi.

KRALİÇE TATARİSTAN’DAN

Yarışmada Türkiye’yi Miss Model of Turkey’de birinci seçilen Sevinç Meşe temsil etti. Meşe, jüri tarafından “Avrupa Kıtası Modeli” seçildi. Yarışmada kraliçelik tacını takan isim ise Tataristan modeli Margarita Pavlushina oldu. Final gecesi, İzmir devlet opera bale sanatçısı Altuğ Dilmaç’ın performansıyla renklendi.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ